Streamingplatform 22tracks lanceert een festival met zo min mogelijk bekende artiesten. "We willen mensen uitdagen zoveel mogelijk dingen te bekijken die ze niet kennen."

Dat meldt 3voor12

Op 18 juli is er het 22fest, in het Diemerbos, aan de rand van Amsterdam. Daar kunnen tussen de 3.000 en 4.000 bezoekers geherbergd worden. 

Vincent Reinders, oprichter van 22tracks, vertelt: "Ik kom zelf uit die buurt. Het Diemerbos is niet zo bekend als het Amsterdamse Bos, het is vooral een rustig recreatiegebied, het is er hartstikke mooi met bos, groen en water."

Uitdagen

Het festival hoopt bezoekers te trekken met het ontdekken van nieuwe muziek. Er zullen op de drie podia dus geen grote namen te zien zijn.

Reinders: "We willen een festival maken met zo min mogelijk headliners, en mensen uitdagen dingen te bekijken die ze niet kennen. Natuurlijk komen er veel dj’s uit onze eigen gelederen, maar we hebben ook een live stage voor indie, bands, elektronische pop-acts, liefst acts die niet al vier keer in Nederland te zien zijn geweest."