De Griekse zanger Demis Roussos is in de nacht van zaterdag op zondag op 68-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn dochter Emily aan de Franse krant Le Figaro laten weten.

De zwaarlijvige zanger met de hoge stem kreeg bekendheid als zanger van de groep Aphrodite's Child, die in 1967 werd opgericht.

Roussos werkte daarin samen met Vangelis Papathanassiou, die onder de naam Vangelis bekendheid zou krijgen als componist van filmmuziek.

Vooral de eerste single van de groep, Rain and Tears, werd een grote hit. Het was een bewerking van de compositie Canon in D major van de Duitse componist Johann Pachelbel. Ook I Want to Live, een bewerking van het Franse volksliedje Plaisir d'Amour, werd een hit.

Solocarrièrre

In de jaren zeventig begon Roussos een solocarrière. De nummers My Friend the Wind en Forever and Ever werden grote hits. In Nederland had hij in december 1973 een nummer 1-hit met het in het Duits gezongen lied Schönes Mädchen aus Arcadia

Video: Demis Roussos - Schönes Mädchen aus Arcadia

Hildegard Knef

Hij werkte met onder anderen de Nederlanders Sandra en Andres, zijn landgenote Vicky Leandros, de Duitse Hildegard Knef en de Zweedse Alice Babs in 1972 mee aan het nummer Auntie, een hommage aan 'tante' BBC, de Britse omroep.

Van Roussos' platen zijn naar schatting in de wereld bijna 60 miljoen exemplaren verkocht.

Video: Demis Roussos overleden