Willeke Alberti heeft twee mijplaren te vieren: haar zeventigste verjaardag en haar zestigste jubileum op de planken. Daarbij staat ze met een boek en twee voorstellingen in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam volgende maand stil bij de dood van haar vader Willy dertig jaar geleden. 

Tijdens de concerten 'Een leven als een lied' brengt Alberti al haar oude hits ten gehore en zingt ze duetten met artiesten als Paul de Leeuw, André van Duin, Jenny Arean en haar zoon Johnny de Mol.

De avond wordt op 28 februari door AvroTros uitgezonden.

Een groot deel van de opbrengst van de voorstellingen gaat naar de Willeke Alberti Foundation, een stichting die culturele activiteiten voor zieke kinderen, senioren en minder validen organiseert.

Boek

Naast de concerten verschijnt komende week een boek over het leven van de zangeres. Alberti schreef de autobiografie Een Leven Als een Lied met actrice en tekstschrijver Belinda Meuldijk. Ze vertelt hierin onder meer hoe ze haar carrière als artiest wist te combineren met het draaiende houden van het gezin. 

Willeke Alberti, geboren in 1945, viert 3 februari haar zeventigste verjaardag. Ondanks deze leeftijd staat ze nog altijd op de planken. De laatste maanden van 2014 was ze door heel Nederland te zien in de vrolijke musical De Jantjes, over het naoorlogse Amsterdam waarin de zangeres opgroeide.

Debuut

Alberti debuteerde op televisie op elfjarige leeftijd, toen ze een rolletje had in de musical Duel om Barbara. In mei 1958 maakte ze met haar vader haar eerste plaatje.

Tijdens haar carrière had ze hits als Spiegelbeeld en Ome Jan en speelde ze de hoofdrol in de speelfilm Rooie Sien. In 1994 deed ze mee aan het Eurovisiesongfestival, waar ze op de twee-na-laatste plek belandde.

De artieste is drie keer getrouwd geweest, onder anderen met mediamagnaat John de Mol en de Deense voetballer Søren Lerby.