Take That bracht in december het album III uit, maar als het aan Mark Owen, Gary Barlow en Howard Donald ligt, beginnen ze snel weer met het opnemen van nog meer nieuwe muziek. 

Dat heeft zanger Gary Barlow verteld aan Digital Spy.

Tussen het nieuwe album III van de mannen en hun vorige plaat, Progress, zat vier jaar. Barlow stelt zijn fans gerust: dit keer hoeven ze niet zo lang te wachten op een nieuwe cd. "We hebben veel inspiratie en we zijn heel ambitieus", aldus Barlow.

"Het voelt als een nieuwe uitdaging en een nieuw hoofdstuk, dus het zal niet lang duren totdat er nieuwe muziek uitkomt."

Ruzie

Vorig jaar besloot bandlid Jason Orange de groep te verlaten.

"Er is geen ruzie geweest, alleen een beslissing van mijn kant dat ik dit niet langer wil doen. Ik weet hoezeer Mark, Gary en Howard genieten van het schrijven en maken van muziek, en ze weten dat ze mijn volledige steun hebben als ze verder gaan", liet Jason weten.

Howard Donald vertelt de website dat dit een lastige periode was voor de overgebleven bandleden. "We wisten niet zeker of onze fans ook achter ons als drietal zouden blijven staan."

Vijftal

Take That begon in 1990 als vijftal en stopte niet lang nadat Robbie Williams in 1995 uit de groep stapte. In 2005 begon Take That zonder Williams weer op te treden en bracht daarna drie nieuwe albums uit. Aan het laatste album, dat vier jaar geleden uitkwam, werkte Williams weer mee.