Iggy Azalea denkt dat ze de negatieve berichten over haar werk als blanke rapper voor een groot deel te danken heeft aan haar geslacht. "Ze zeggen die dingen niet over Macklemore, dus het heeft 100.000 procent zeker te maken met het feit dat ik een vagina heb."

Dat zegt ze in een interview met Vanity Fair.

"Ik heb nooit gedacht dat het vreemd is dat ik blank ben en rap. De Rolling Stones, Elvis Presley, Eminem, die maakten eigenlijk ook 'zwarte muziek'. Ik heb het gevoel dat wat ik doe niet heel ver daar vandaan ligt."

De rapper denkt dat ze de negativiteit vooral te danken heeft aan het feit dat ze een vrouw is en noemt daarbij voorbeelden als Eminem en Macklemore, die beiden blank zijn en rappen maar flink minder kritiek te verduren krijgen.

Geen sekstape

Sinds haar succes met het nummer Fancy is het voor de rapper stukken lastiger geworden om over straat te gaan. Ook met de verschillende geruchten die over haar de ronde doen heeft Azalea wel eens moeite.

"Iedere week is er wel weer iets te lezen op internet. Ik heb geen sekstape, ik zou me dat wel herinneren. En als ik er wel een had zou dat ook prima zijn en helemaal mijn eigen probleem zijn. Maar dat mijn moeder, of andere mensen van wie ik houd daarmee geconfronteerd worden, vind ik wel eens lastig."