Mark Ronson en Bruno Mars hebben samen een wereldwijde hit met Uptown Funk, maar het schrijven van het nummer heeft Ronson bijna zijn haar gekost. "Het was zo stressvol, mijn haren vielen uit."

Dat vertelt de muzikant in een interview met The Guardian.

Ronson twijfelde lange tijd over het gitaarstuk dat in het nummer te horen is. "Ik wist gewoon niet hoe ik dat moest oplossen, kon niets bedenken wat er echt bij paste."

Uiteindelijk is het nummer toch afgekomen en staat het sinds enkele weken hoog in de hitlijsten. Ronson is zelf erg tevreden, ook over het gitaarstuk. "Ik liet het aan mijn stiefvader horen en die vroeg aan me of het van Nile Rogers was. Zo goed was het blijkbaar, dat hij dacht dat ik het niet gemaakt kon hebben."

Bruno Mars

De muzikant werkte voor zijn nieuwe album Uptown Special niet alleen samen met Bruno Mars, maar ook met Stevie Wonder. De verwachtingen voor het album zijn hoog, ook omdat zijn eerdere muzikale samenwerkingen heel succesvol waren.

Ronson werkte eerder met Amy Winehouse aan haar album Back To Black, nadat het album uitkwam beleefde de muzikant zijn hoogtijdagen, maar veel herinnert hij zich er niet van.

"Ik heb er wel eens spijt van dat ik toen zo heb lopen feesten. Het zou op zich best leuk zijn als ik me nu nog kon herinneren hoe ik me voelde toen ik een Grammy won. Daar heb ik echt van geleerd, dat doe ik nu allemaal niet meer."