De nieuwe single van The Prodigy krijgt de naam Nasty Nasty en komt waarschijnlijk in januari uit. 

Dat valt op te maken uit een wat cryptisch bericht dat de Engelse elektronische danceband op Instagram plaatste in de vorm van zes verschillende mogelijke cd-hoesjes. Bij vijf daarvan staat vermeld 'single 1 binnenkort' en bij de zesde 'single 1 …jan'.

De single is de voorloper van een nieuw album, het eerste sinds Invaders Must Die uit voorjaar 2009.

Songschrijver Liam Howlett kondigde de nieuwe, nog titelloze plaat in het oktobernummer van het Britse muziektijdschrift Q al aan. Hij omschreef de muziek daarbij als 'zuivere, gewelddadige energie'.

Hits

The Prodigy, naast Howlett bestaande uit de zangers/rappers Keith Flint en Maxim, ontstond in de vroege jaren negentig in het Engelse Essex en wist een brug te slaan tussen de ravecultuur en de punk.

Ook in Nederland had de groep al snel succes met nummers als Out Of Space in 1993 en hun grootste hit No Good (Start the Dance) een jaar later.

Klapper

De grootste klapper was echter het album The Fat Of The Land uit 1997, met hits als Firestarter, Breathe en Smack My Bitch up, waarvan wereldwijd meer dan tien miljoen exemplaren werden verkocht. Het laatste Nederlandse top 40-succes van de groep is Baby’s Got A Temper uit 2002.