Zondag 2 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Nederlandse rockband Kane gaat stoppen

De Nederlandse rockband Kane gaat na zestien jaar stoppen.
Door NU.nl

Dat maakt de band zaterdag op hun website bekend.

De band van Dinand Woesthoff kondigde vorig jaar al een sabbatical aan, maar een jaar later voelt de band naar eigen zeggen geen behoefte meer om een nieuw album op te nemen of nog live het podium op te gaan.

"We hebben gezegd wat we wilden zeggen, langer dan we hadden durven voorspellen, met meer support dan we ooit hoopten te dromen", staat er in de verklaring.

Rockband Kane stopt

Inspiratie

"Niet zonder alle muzikanten te bedanken voor alle momenten waar we wisten dat het echt waar was. Aan alle mensen die ons creatief en zakelijk hebben bijgestaan omdat ze in ons geloofden en geloofden in die ene kans. Dank voor voor de inspiratie. Dank voor het geloof. Dank voor jullie input. Samen hebben we het geflikt."

De Haagse band ontstond in 1998, waar Woesthoff en zijn collega Dennis van Leeuwen elkaar leerden kennen in een strandtent, waar ze beiden werkten. Niet veel later werden de twee ontdekt door Henkjan Smits, toen ze in café De Paap optraden onder de naam Citizen Kane. Niet veel later werden ze gecontracteerd.

Successen

In 1999 brak de band definitief door met de single Where Do I Go Now. In datzelfde jaar boekte het album As Long As You Want This talloze successen. Zo stond de plaat maar liefst anderhalfjaar lang in de Album Top 100.

Onder andere Rain Down On Me, Something To Say, So Glad You Made It, No Surrender en Shot of a Gun waren hits uit het repertoire van de band. De band won een Edison en drie 3FM Awards.

Reacties

Bekende Nederlanders hebben teleurgesteld gereageerd op het besluit van Haagse band Kane om na zestien jaar te stoppen. De sterren reageren via Twitter op het nieuws van Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen.

''KANE stopt voorgoed. C'est mourir un peu'', schrijft Heleen van Royen op haar Twitterpagina. ''Gelukkig hebben we de nummers nog''. 

3 FM-dj Domien Verschuuren vindt het erg jammer, maar wel een dapper besluit, zo laat hij weten op Twitter. 

Dinand bedankte al zijn volgers ook nog even persoonlijk op Twitter. ''Bedankt iedereen, het was een wilde rit. Elk eind is een nieuw begin. Pas goed op jezelf'', schreef de frontman.

Video: Kane - Rain Down On Me (Live)


Lees meer over:

Den Haag

Aanbevolen artikelen