Volgens velen kan Birdman wel eens veel Oscars binnen gaan slepen, maar drummer Antonio Sanchez zal voor zijn soundtrack in ieder geval niet bekroond worden.

De jury van de beroemde filmprijs diskwalificeerde de inzending.

De jury van de Oscars meldde dat de soundtrack naast het werk van Sanchez zeker zeventien minuten aan bestaand materiaal bevat, iets dat volgens de regels niet mag. Ondanks dat regisseur Alejandro González Iñárritu klassieke muziek gebruikte bij verschillende scènes, vindt Sanchez het oordeel onterecht.

"Ze zeggen dat de grootste dramatische scènes worden ondersteund met klassieke muziek", vertelt Sanchez aan HitFix. "Daar ben ik het niet mee eens omdat de meest memorabele momenten ondersteund worden met drums."

Ook stelt Sanchez betrokken te zijn bij het volledige creatieve proces van de soundtrack.

De componist en jazzdrummer valt op met de soundtrack die bestaat uit puur drumwerk. Daarvoor won hij al prijzen bij het Filmfestival van Venetië en maakt hij nog kans op een Golden Globe en Critics Choice Award. Alejandro González Iñárritu's film Babel sleepte in 2007 een Oscar in de wacht voor de muziek van Gustavo Santaolalla.