André Hazes Jr. hoopt het muziekrepertoire van zijn vader levend te kunnen houden, door de nummers zelf weer te zingen. "Ik hoop zijn muziek te kunnen introduceren bij een jonge generatie."

"Ik ben de allergrootste fan van mijn vader, ik zing zijn nummers met veel liefde en plezier. Ik hoop dat ik de muziek bij mijn generatie en die erna nieuw leven kan inblazen", aldus Hazes Jr. in een interview met NU.nl.

Zus Roxeanne denkt dat er weinig moeite nodig is om de muziek van haar vader voort te laten leven. "Papa blijft voortleven. Ook als ik naar Holland Zingt Hazes ga, zie ik heel veel kinderen alles meezingen. Dat is toch mooi?"

In Bloed, Zweet en Tranen komt de toewijding van de twee kinderen van Hazes goed naar voren. Hoewel de talentenjacht inmiddels niet meer om alleen volkszangers draait, blijft de titel van het programma toch slaan op de inhoud.

"De mensen die meedoen aan het programma leggen hun gevoel er in en hebben soms letterlijk bloed, zweet en tranen in hun werk gestopt. Dat is mooi om te zien en dat is ook belangrijk", aldus Hazes Jr.

Roxeanne sluit zich bij haar jongere broer aan. "We kijken naar de persoon achter de zanger of zangeres. Ze worden niet alleen bij de audities gefilmd, we geven ook een kijkje in het leven van de kandidaat. Het is wat emotioneler, en daarom vind ik het ook wat mooier dan al die andere talentenjachten."

Ik leef mijn eigen leven

Met een nummer van zijn vader (Ik Leef Mijn Eigen Leven) won de 20-jarige André Hazes Jr. begin november De Beste Zangers van Nederland. De waardering van zijn collega's, zeker van René Froger raakte hem, maar echt er mee bezig is Hazes Jr. niet.

"Ik heb echt voor mezelf meegedaan, ik kan nu trots in de spiegel kijken. Het is fijn om te weten dat collega's me nu niet alleen maar zien als 'de zoon van', maar dat is niet het belangrijkste."

Mede omdat hij het repertoire van zijn vader vertolkt loopt hij er wel eens tegenaan dat hij wordt vergeleken met de volkszanger. "Dat heb je altijd als je 'de zoon van' bent, daar kun je niet omheen. Jarenlang vond ik dat heel zwaar, ging ik met mensen in discussie. Inmiddels heb ik door dat het niet werkt, sommige mensen willen gewoon altijd dat je beter of slechter bent dan iemand anders."

Volgens Roxeanne komt het regelmatig voor dat mensen denken: 'daar heb je die kinderen van Hazes weer'. "Maar het is te mooi om de Hazes-liedes te blijven zingen. Ik wil dat nog gaan blijven doen en ik denk dat er nog meer kan met zijn muziek. Zo heb ik bij de laatste Holland Zingt Hazes een hele andere versie van Bloed, Zweet en Tranen gedaan. Het komende jaar wil ik daar mee aan de slag: kijken wat ik met zijn repertoire kan doen."