Hij is de ongekroonde televisiekoning van de late avond en krijgt menig superster bij hem aan tafel, maar Humberto Tan houdt zelf vooral van discotheekhits. Hij verzamelt zijn favoriete danceclassics op Let's Dance.

De cd-box wordt in de markt gezet als een zogenaamd soundbook, want naast vier cd's vol muziek uit Tans jeugd, bevat Let's Dance een tachtig pagina's tellend boekje waarin de talkshowpresentator uitwijdt over de liedjes.

Hij maakte de selectie samen met dj Peter Gelderblom, die hier te vinden is met zijn Red Hot Chili Peppers-remix.

Topnummers:

1. Get Down Tonight
Op het moment dat de Amerikaanse band KC & The Sunshine Band echt populair werd, was de discohype op zijn hoogtepunt. De multiraciale groep van Wayne Casey had echter tot in de nadagen van de disco nog fikse hits. Get Down Tonight is een van hun beste platen. Een remix van Bamboo was in 1998 een internationale clubhit.

2. Genius Of Love
Weinig mensen weten het, maar Tom Tom Club is nog steeds actief. Zangeres Tina Weymouth en echtgenoot Chris Frantz maakten deel uit van Talking Heads en hadden begin jaren 80 hits met Wordy Rappinghood en Genius Of Love. Mariah Carey gebruikte het ingenieuze Genius Of Love in 1995 als basis voor haar top 10-hit Fantasy.

3. Good Life
De uit Detroit afkomstige dj Kevin Saunderson stond aan de bakermat van de housemuziek en met zijn formatie Inner City hielp hij de hedonistische klanken van het bruisende nachtleven aldaar de internationale hitlijsten in. Inner City bracht twee grote hits voort, Big Fun en Good Life, die in 1988 de acidhouserage ontketenden.

Plus- en minpunten:

Tan laat op Let's Dance een heerlijke collectie swingbeat (Kashif, Luther Vandross, Mary Jane Girls), italodisco (Lime, Jestofunk), oude hiphop (King Bee, Rob Base & DJ EZ Rock), vroege house (Joe Smooth), moddervette disco (Chic, Marvin Gaye) en pophits (Scritti Politti, Carly Simon) horen. De dancenummers vallen wat uit de toon.

BEOORDELING