Een van de populairste films van verleden jaar was de Disney-productie Frozen, waarin actrice en zangeres Idina Menzel de stem vertolkte van het prinsesje Elsa. Na dat ijsspektakel brengt ze nu een kerstalbum uit.

De 43-jarige Menzel is vooral bekend uit het musicalcircuit, waar ze grote rollen had in producties als Wicked en Rent. Ook was ze te zien in Glee en If/Then. Samen met producer Walter Afanasieff maakte ze het kerstalbum Holiday Wishes. Hij was in de jaren 90 de muzikale kompaan van Mariah Carey en maakte in 1994 haar kerst-cd.

Topnummers:

1. Mother’s Spiritual
Afanasieff is echter ook een hofleverancier van powerballads. Vaak schrijft hij ze zelf (zoals December Prayer op dit album) en als het composities van anderen zijn, weet hij ze nog pompeuzer te maken. Voor Menzel produceerde hij een nieuwe versie van Mother’s Spiritual, origineel van Laura Nyro uit 1984. Overigens is het geen kerstlied.

2. Holly Jolly Christmas
Een van de meest prominente schrijvers van kerstliedjes was Johnny Marks. Naast Rudolph The Red-Nosed Reindeer en Rockin’ Around The Christmas Tree is ook het vrolijke Holly Jolly Christmas van zijn hand. Het origineel van Quinto Sisters is dit jaar vijftig jaar oud. Het is een van de handvol swingende liedjes op deze serieuze kerst-cd.

3. What Are You Doing New Year’s Eve?
In de jaren 40 en 50 was Frank Loesser een van de belangrijkste liedjesschrijvers voor Hollywoodfilms. Zijn bekendste kerstliedjes zijn Baby, It’s Cold Outside (hier als duet met Michael Bublé) en What Are You Doing New Year’s Eve?, in 1947 voor het eerst opgenomen door Margaret Whiting. Menzel zingt het als een ware diva.

Plus- en minpunten:

De stem van Idina Menzel lijkt gemaakt voor een meeslepende ballad als When You Wish Upon A Star. Zelfs normaliter tamelijk ingetogen liedjes als Have Yourself A Merry Little Christmas en The Christmas Song worden door Menzel en Afanasieff omgebouwd tot bombastische strijdliederen met net wat meer vibrato dan wenselijk.

BEOORDELING