Omgeven door verlichte kerstmutsjes gaf het duo Nick & Simon vrijdagavond zijn eerste van twee kerstshows in de Rotterdamse Ahoy.

Fans van de Volendammers hebben er lang op moeten wachten, want Nick Schilder en Simon Keizer kondigden hun kerstconcert al meer dan een jaar geleden aan. Vorig jaar gaven de twee hun trouwe fans al een voorproefje tijdens het immense stadionconcert in het Gelredome.

In de verhoudingsgewijs intiemere Ahoy komt het kerstgedruis echter een stuk beter tot zijn recht. Het podium oogt als een enorme kerstbal en op de videoschermen zijn dennen en besneeuwde landschappen te zien. De bezoekers hebben mutsjes met rode lampjes gekregen, waardoor de hele zaal een warme gloed heeft.

Kerst-cd

De show in Ahoy staat grotendeels in het teken van de vorig jaar al verschenen kerst-cd van Nick & Simon, die nu in een nieuwe variant in de winkels ligt (onder de naam It's Beginning To Look A Lot Like Christmas). Er wordt afgetrapt met Santa's Party, een ouder liedje van het duo.

De sfeer zit er meteen goed in en het is duidelijk dat de fans ook de kerstliedjes van Nick & Simon van A tot Z kunnen meezingen. Op het podium worden de heren begeleid door Guido's Orchestra, dat ook al meewerkte aan hun Symphonica In Rosso-show. Ook nu zijn de dames van het orkest in het rood gekleed.

Beproefd

Gezelligheid staat centraal tijdens deze kerstshow en dat wordt niet enkel bereikt door de feestelijke en seizoensgebonden liederen. Het eigen repertoire, waaronder beproefde meezinghits als Rosanne, Alles Overwinnen en Pak Maar M'n Hand, kan zelfs op nog meer bijval rekenen.

Wanneer Schilder en Keizer niet met elkaar in duet gaan, doen ze dat met de muzikale gasten. Zo zingt Nick Schilder samen met Matt Simons het nieuwe liedje Give Me Back My Holiday en een kandidate van The Voice of Holland vervangt met haar prettige, zwoele stemgeluid Katy Melua op Baby, It's Cold Outside.

Chemie

Keizer zingt duetten met Sandra van Nieuwland en Sanne Hans, alias Miss Montreal. De chemie tussen Keizer en Hans is heel plezierig en hun plagerige spel op de bühne lijkt een knipoog naar Sandy en Danny in de slotscène van Grease. Miss Montreal zingt Being Alone At Christmas solo.

Het publiek wordt verrast met een gastoptreden van Caro Emerald, die onder meer meezingt op de Mariah Carey-hit All I Want For Christmas Is You. Het is een aangename surprise tijdens een avond waarop enkel bekend repertoire voorbijkomt. Er lijkt hier een nieuwe jaarlijkse traditie geboren.

Het tweede kerstconcert van Nick & Simon vindt zondag 21 december in Ahoy plaats.