O'G3NE is de winnaar van The Voice of Holland. De band, onderdeel van Team Borsato, kreeg de meeste stemmen van de kijkers. De finale werd live uitgezonden op RTL 4.

In de finale viel eerst Emmaly Brown af, even daarna viel het doek voor Guus Mulder.

In een nek-aan-nek-race met Sjors trok het trio uit het Brabantse Fijnaart uiteindelijk aan het langste eind en gingen er met het platencontract en de auto vandoor. 

Lisa, Amy en Shelley zongen in de finale de nummers Change Will Come van Alain Clark, Emotion van The Bee Gees en hun eigen single Magic. De kandidaten van de vierde coach Ilse DeLange waren in eerdere rondes al afgevallen.

Borsato heeft met O'G3NE voor de derde keer de winnaar van The Voice geleverd. Tot nu toe behaalden alleen solisten de eerste plek. Vorig jaar won Julia van der Toorn, de keer ervoor Leona Philippo, de tweede editie was het Iris Kroes en in het eerste seizoen werd Ben Saunders als winnaar uitgeroepen.

Tijdens de finale van het vijfde seizoen waren onder meer optredens van Fedde Le Grand & Marcel Veenendaal (zanger van Di-rect), Mr. Probz, Frank Boeijen en de internationale boyband Zerotwenty, met deelnemers van The Voice uit diverse landen.

The Voice of Holland, een Talpa-productie, trok ook deze editie weer veel kijkers, meer dan 2 miljoen per week.