Tijdens de feestdagen staan er minder concerten dan normaal op de planning, maar is er wel een onuitputtelijke lijst met oud en nieuw-feesten. NU.nl vist de krenten uit de pap.

Het is ieder jaar weer een probleem: wat te doen met oud en nieuw? Zowel in de grootste arena’s als de allerkleinste zalen valt er wel iets te beleven tijdens de jaarwisseling. 

In Amsterdam kun je onder meer terecht voor Het Grote Huisfeestje en de eindejaarseditie van Apenkooi, terwijl Rotterdam een pak technoveteranen verwelkomt. Maar ook in Groningen, Tilburg en zelfs over de grens valt er nog van alles te beleven.

In samenwerking met Festivalinfo / Podiuminfo presenteert NU.nl tien feesten die meer dan de moeite waard zijn. En ook niet onbelangrijk: tien feesten die nog niet uitverkocht zijn.

De Tijdmachine - Perron, Rotterdam

Het hele jaar door weten danceliefhebbers Perron te vinden voor de beste feestjes, maar een van de leukste zalen in Nederland pakt het met oud en nieuw anders aan. Geen techno of house, maar chronologisch de beste popmuziek van de afgelopen eeuw. Vanaf 01:00 ‘s nachts reist de tijdmachine door de moderne popgeschiedenis.

Meer informatie De Tijdmachine

Apenkooi - Westergasterrein, Amsterdam

Traditiegetrouw sluit Apenkooi het jaar af met een groots feest tijdens de jaarwisseling: The Final Gym. De locatie wordt omgebouwd tot de gymzaal van je oude basisschool en gaat gegarandeerd voor een brede glimlach zorgen. Niet voor niets trekt Apenkooi al tien jaar volle zalen.

Meer informatie Apenkooi

F*ckin’ New Years Eve Festival - Paleis 12, Brussel

Wie de moeite neemt om een klein stukje over de grens te rijden, kan terecht in Paleis 12 (vergelijkbaar met Ziggo Dome) voor F*ckin New Years Eve. Daar staan rond de jaarwisseling niet alleen grote DJ’s zoals Jeff Mills en Robert Hood, maar is er met onder meer Dop D.O.D. ook livemuziek.

Meer informatie F*ckin New Years Eve

TIKTAK New Years Eve - Heineken Music Hall, Amsterdam

Het feest in de grote Ziggo Dome een stukje verderop is stijf uitverkocht, maar de Heineken Music Hall heeft nog wel plek voor een paar extra bezoekers. Daar luidt TIKTAK het nieuwe jaar in met The Partysquad, The Flexican & Sef en Dirtcaps. Met ook FeestDJRuud op het programma, zit het daar qua feestje sowieso wel goed.

Meer informatie TIKTAK

Lean Back NYE - De Helling, Utrecht

Oud en nieuw in TivoliVredenburg is helemaal uitverkocht, maar ook (voormalig Tivoli) De Helling heeft een mooie avond op de agenda staan. Geen dance, maar hiphop in de kleine zaal. Zo’n vijf DJ’s, waaronder Encore-oprichter Prime draaien de beste hiphop van de afgelopen dertig jaar.

Meer informatie Lean Back NYE

Het Grote Huisfeestje - Roest, Amsterdam

De leukste feestjes zijn toch vaak de huisfeestjes, vindt het Amsterdamse Roest. Daarom organiseert de zaal het grootste huisfeestje van de stad met bier in badkuipen, hot tubs en banken. Toch is er wel degelijk aandacht besteedt aan een goede line-up met onder meer SHMLSS en Singlefeestje.

Meer informatie Het Grote Huisfeestje

Kindergarten - Studio Tilburg, Tilburg

Kindergarten viert voor de tweede maal een oud en nieuw-feest in Studio Tilburg. Naast goede muziek (Job Jobse, De Sluwe Vos) is er ook gegarandeerd geen gezeur over de drankrekening. Een kaartje voor de nacht is namelijk inclusief onbeperkt bier, fris en wijn (en ongetwijfeld een grote kater).

Meer informatie Kindergarten

Nachtduik - Maassilo, Rotterdam

De grote Rotterdamse Maassilo wordt met oud en nieuw omgetoverd tot een technotempel. Onder de noemer Nachtduik komen onder meer Dave Clarke, Jeff Mills, Ben Sims en Robert Hood langs voor ongetwijfeld slopende sets. Er zijn nog een paar kaarten verkrijgbaar voor het festival.

Meer informatie Nachtduik

Nouveau Rave - De Azijnfabriek, Roermond

In het Klokgebouw te Eindhoven geen donkere techno, maar keiharde feestmuziek. Veel live-acts zoals Mr. Polska, die met een bijzondere show inclusief vrienden komt. Verder komen onder meer Boaz van de Beatz, Billy The Klit, Ronnie Flex en Vato Gonzalez langs voor een optreden.

Meer informatie Nouveau Rave 

Paradigm NYE - Paradigm, Groningen

Paradigm is een club, ontmoetingsplek en creatieve broedplaats voor talent gevestigd in Groningen. De organisatie focust zich op elektronische muziek en dat komt ook terug in de line-up van het nieuwjaarsfeest. Daar staan dit jaar San Proper, Max Cooper, Unders en veel meer.

Meer informatie Paradigm