Het laatste 'nieuwe' werk van Queen verscheen in 1995 op het album Made In Heaven, hoewel er voor die plaat al veel materiaal gerecycled werd. Ook Queen Forever is een herhaling van zetten.

Queen Forever is in feite niet veel meer dan een nieuw verzamelalbum van Queen, aangevuld met drie nooit uitgebrachte tracks. Althans, nooit uitgebrachte variaties van liedjes, want Let Me In Your Heart Again, Love Kills en There Must Be More To Life Than This (duet met Michael Jackson) waren reeds op andere platen te vinden.

Topnummers:

1. Who Wants To Live Forever
Oorspronkelijk geschreven voor de soundtrack van de speelfilm Highlander uit 1986 en verscheen net als alle liedjes uit die film op het Queen-album A Kind Of Magic. Na Mercury’s dood kreeg de tekst een diepere lading. De orkestratie kwam van de hand van Michael Kamen, die in de jaren 90 Bryan Adams van filmhits zou voorzien.

2. Love Of My Live
Een van de meest persoonlijke liedjes die Freddie Mercury ooit schreef was deze ontroerende ode aan hartsvriendin en ex-partner Mary Austin. Alle Queen-karakteristieken zitten erin: de samengestelde koortjes, Mercury’s neo-klassieke pianospel en een solo van Brian May. Een liveversie was een hit in Zuid-Amerika in 1979.

3. Too Much Love Will Kill You
Nog zo’n tranentrekker en een liedje met een historie. Gitarist Brian May schreef het en Queen nam het op tijdens de sessies voor The Miracle. Die opname werd niet gebruikt, tot in 1995 Made In Heaven verscheen. In 1992 had May er een solohit mee, nadat hij het zong tijdens het tributeconcert voor de net overleden zanger.

Plus- en minpunten:

De focus ligt bij Queen Forever niet op de grote hits, hoewel er de nodige klassiekers op het album te vinden zijn. Helaas wordt er te vaak gekozen voor zwakker materiaal uit de Queen-catalogus, zoals de Brian May-composities Long Away en Drowse. Een paar liedjes zijn jammerlijk ingekort. Het lijkt erop dat de kluis nu leeg begint te raken.

BEOORDELING