De Ierse rockband U2 geeft op 8 en 9 september 2015 concerten in de Ziggo Dome te Amsterdam.

Dat werd bekendgemaakt in het programma Rabradio op 3FM. Het is de eerste keer dat het rockkwartet een optreden geeft in de Amsterdamse concertzaal. De laatste show van U2 in Nederland was in de Amsterdam Arena.

Het optreden in de Ziggo Dome maakt deel uit van de Innocence + eXperience Tour, waarbij U2 negentien steden in Noord-Amerika en Europa aandoet. De kaartverkoop start maandag 8 december. Fanclubleden worden op 4 en 6 december al in de gelegenheid gesteld kaarten te kopen.

U2 trapt zijn tournee in 2015 af in Vancouver en gaat vervolgens naar San Jose, Phoenix, Los Angeles, Montréal, Chicago, Toronto en New York. De Europese tak van de tournee start op 4 september in Turijn. De laatste twee optredens vinden in Parijs plaats.

Het nieuws komt naar buiten op de dag dat popjournalisten van het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone Songs Of Innocence van U2 hebben uitgeroepen tot het beste album van 2014.

Eersterangs tickets bedragen 170 euro per stuk. Er zijn al tickets beschikbaar vanaf 30 euro per stuk, oplopend tot 65 en 95 euro per kaart, afhankelijk van de zit- of staanplaats.