Muziekjournalisten van het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone hebben Songs Of Innocence van U2 uitgeroepen tot het beste album van 2014.

"Er was geen groter album in 2014 wat verrassing, vrijgevigheid en controverse betreft", schrijft Rolling Stone over het eerder dit jaar verschenen U2-album. "Songs Of Innocence is tevens de wedergeboorte van het jaar. Bono, The Edge, Adam Clayton en Larry Mullen Jr. hebben hun nek uitgestoken."

Het album Songs Of Innocence werd aanvankelijk gratis weggegeven aan gebruikers van muziekprogramma iTunes. Dat leidde tot veel kritiek op computergigant Apple en de Ierse rockband. Uiteindelijk werd Songs Of Innocence alsnog in fysieke vorm uitgebracht met bonustracks.

Een andere oudgediende treffen we aan op nummer 2, namelijk Bruce Springsteen. Het album High Hopes is volgens Rolling Stone "een nieuwe piek" voor Springsteen in de 21e eeuw. Het blad noemt Turn Blue van The Black Keys "het geluid van de meest innovatieve arenarockers van de Amerika in zijn volle glorie".

De top 5 wordt voltooid met de albums van twee zangeressen. Het titelloze vierde album van St. Vincent staat op de vierde plek en Platinum van countryster Miranda Lambert op de vijfde. Andere artiesten in de top 10 zijn Charli XCX, Lana Del Rey, Run The Jewels, Mac DeMarco en Taylor Swift.