Mr. Probz staat met zijn nummer Waves in de top tien van meest beluisterde nummers van Spotify. De lijst geeft een overzicht van de meest beluisterde nummers wereldwijd.

Dat is woensdag bekendgemaakt.

Happy, van Pharrell Williams staat op nummer 1. Andere bekende nummers in de top 10 zijn Summer van Calvin Harris, Dark Horse van Katy Perry en All of Me van John Legend.

Opvallend is dat Waves in de Nederlandse lijst de top tien niet haalt. De enige Nederlander in die lijst is zanger Dotan, met zijn nummer Home. In België staat Waves op de eerste plaats, maar wel als remix van Robin Schulz.

Ed Sheeran is de meest gestreamde mannelijke artiest en laat daarmee Eminem, Calvin Harris en Avicii achter zich. Katy Perry heeft dezelfde titel bij de vrouwen. Zij nam het op tegen Ariana Grande, Lana Del Rey, Beyoncé en Lorde.

Het best beluisterde album is afkomstig van Ed Sheeran. Zijn verslaat albums van Sam Smith (The Lonely Hour), Iggy Azalea (The New Classic), Pharrell Williams (GIRL) en Ariana Grande (My Everything).

Coldplay is de meest gestreamde groep. Imagine Dragons, Maroon 5, One Republic en One Direction staan daar ook in de top 5.

Video: Mr. Probz - Waves