Zondag 25 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Top 2000

Hotel California van The Eagles staat op 1 in Top 2000

Hotel California van The Eagles is op de eerste plaats van de Top 2000 gekomen. Bohemian Rhapsody van Queen staat op de tweede plaats.
Door NU.nl/ANP

Dat maakte Radio 2-DJ Gijs Staverman bekend in RTL Boulevard.

In de vijftien afgelopen edities stond het nummer Bohemian Rhapsody van Queen dertien keer op de eerste plaats. Nu moet het nummer het doen met een tweede plaats. Volgens de NPO was het een nek-aan-nekrace tussen de twee nummers.

De derde plaats is net als de afgelopen twee jaar Stairway To Heaven van Led Zeppelin. Hotel California stond toen op de tweede plaats.

Avond

Queen heeft maar twee keer eerder niet bovenaan de Top 2000 gestaan: in 2010, toen Hotel California ook op 1 eindigde, en in 2005.

Toen kwam verrassend het nummer Avond van Boudewijn de Groot op de hoogste positie in de Top 2000 uit, na een oproep van Radio 2-dj's om eens op een ander nummer dan Bohemian Rhapsody te stemmen.

Stijging

De Top 2000 wordt sinds 1999 jaarlijks gehouden. Luisteraars van Radio 2 kunnen stemmen op wat zij de beste nummers vinden.

Opvallend is volgens de NPO de enorme stijging van het aantal stemmen dit jaar. Luisteraars brachten 3,8 miljoen stemmen zijn geteld. Dat is 15 procent meer dan vorig jaar.

Onder de stemmers waren ook opvallend veel jongeren tussen de 15 en 25 jaar, meldt de organisatie.


Lees meer over:

QueenTop 2000

Aanbevolen artikelen