Zanger Morrissey heeft eerder deze week tijdens een optreden in Duitsland het podium moeten verlaten, nadat enkele mensen uit het publiek de planken beklommen.

Dat meldt NME woensdag.

Eerder deze week gaf Morrissey een concert in de Duitse stad Essen. Toen ineens mensen uit het publiek het podium beklommen, voelde de zanger zich genoodzaakt om het optreden te verlaten. Hij werd vervolgens geëscorteerd door mensen uit de beveiliging.

Het voorval gebeurde nadat Morrissey zijn nummer over de val van de muur in Berlijn aankondigde. Of dat verband met het gedrag van enkele mensen uit het publiek heeft, is vooralsnog onbekend.

Bekijk videobeelden van het incident:

Warschau

Vorige week verliet de zanger het podium in Warschau nadat iemand 'extreem aanstootgevende en chauvinistische opmerkingen' naar de artiest zou hebben geroepen. Het incident vond plaats toen de voormalige The Smiths-voorman amper zes nummers had gezongen.

De Britse krant citeert een fan die speciaal voor het concert naar Polen was gevlogen. Hij zegt dat iemand iets over kanker naar de zanger zou hebben geschreeuwd.

Kanker

Morrissey, die de laatste jaren door de ene kwaal na de andere geteisterd lijkt te worden, liet vorige maand in een interview met het Spaanse El Mundo weten recent een serie kankerbehandelingen te hebben ondergaan.