De Fries Syb van der Ploeg en Limburger Gé Reinders hebben het nummer It gouden fjild op hun album 't Verschil is oeral geliek moeten vervangen door een ander lied.

De artiesten hebben namelijk geen toestemming gekregen om de melodie van Sting te gebruiken, aldus het management van de zangers.

Pianist Wiebe Kaspers gebruikte de melodie van Stings Fields of Gold voor het nummer. Hij schreef er een Friese tekst op. Van de muziekuitgeverij van Sting, Sony/ATV, mag het lied niet op het album staan.

Reinders zegt dat ze wel hebben betaald aan auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra. "We wisten niet dat we ook nog permissie hadden moeten vragen. Wel jammer dat er geen enkele onderhandelingsruimte was. Daarom konden we niet anders dan het nummer van iTunes verwijderen en nieuwe cd’s laten persen met Blaosmuziek voor klavier."

Positieve draai

De Limburgse zanger doelt op een live-opname van een ander nummer van Kaspers, dat de cover van Sting op het album vervangt. "Wiebe speelt dit lied zó virtuoos dat de theaterbezoekers er steeds om vragen. Op deze manier hebben we aan de tegenvaller een positieve draai kunnen geven", aldus Reinders.

't Verschil is oeral geliek verscheen in september. De muzikanten staan momenteel in het theater met de liedjes van het album.