Dj Armin van Buuren heeft een verslaving. Van optreden krijgt hij zo'n kick dat hij er goed op moet letten, en dat is af en toe best lastig.

Dat vertelt Van Buuren tegen Veronica Magazine.

Armin heeft één keer bijna een burn-out gehad door zijn drukke leven. Toen bezocht hij een coach. "Het doet echt iets met je als je zo veel aandacht krijgt en zo veel succes hebt."

"Als ik op een podium sta, komt er endorfine vrij. Daar krijg ik een kick van. Die endorfine kun je vergelijken met een shot coke. Ik weet dat ik verslaafd ben aan de rush van het optreden. Daar moet ik goed mee om zien te gaan."

Snel naar huis

De dj krijgt veel energie van zijn twee kinderen. "Als ik nu op pad ben, wil ik maar één ding: zo snel mogelijk naar huis. Ik probeer zo veel mogelijk thuis te zijn en er dan ook echt voor mijn kinderen te zijn. Ik deed vroeger zo’n 200 boekingen per jaar. Dat is teruggebracht naar 110 en eigenlijk wil ik naar 70."

De 37-jarige dj liet een album samenstellen door fans. Dat werd Armin van Buuren Anthems. Er is een reden voor dat het geen Best of-album is geworden. "Omdat ik hoop dat ik mijn beste plaat nog ga maken. En ik wil nog zo veel doen. Ik ben pas 37."

Zo komt er volgend jaar het A State of Trance Festival, waardoor Van Buuren de enige dj is met een eigen festival.