James Blake ziet een samenwerking met Kanye West erg zitten. "Ik heb ontzettend veel respect voor Kanye en wat hij al jaren uitbrengt."

Dat zegt de Britse singer-songwriter in de Amerikaanse krant Miami New Times.

"We hebben nog niet veel gewerkt in dezelfde ruimte, maar we hebben elkaar een paar keer geholpen met elkaars muziek."

De 26-jarige Blake, die werkt aan zijn derde plaat, weet al welk nummer hij met de rapper wil opnemen. "Er is een specifiek nummer waar ik hem graag op wil horen en als hij de tijd kan vinden voordat mijn album uitkomt, dan is dat fantastisch."

Bijna klaar

De rapper, die vorig jaar al zei dat hij wil samenwerken met Blake, moet wel snel zijn als hij nog op het nieuwe album van de zanger wil komen. "Ik ben voor ongeveer zeventig procent klaar", zegt Blake, die niet uit de doeken doet wanneer het schijfje moet verschijnen. "Ik werk hard en ik doe mijn best. Ik weet dat mensen dit album graag willen horen dus ik ben niet snel tevreden."

Net als bij voorgangers James Blake en het vorig jaar verschenen album Overgrown zijn de teksten van het album erg persoonlijk. "Sinds mijn laatste plaat is er in mijn leven veel veranderd. Over het algemeen is het beter geworden, dus ik zit lekker in mijn vel, denk ik", legt de zanger uit. "Ik kan daardoor goed schrijven en dat is eigenlijk al een tijdje zo."

James Blake - Retrograde