De Britse band One Direction en de Amerikaanse zangeres Katy Perry zijn de grote winnaars van de American Music Awards die zondagnacht (Nederlandse tijd) werden uitgereikt. Beiden wonnen drie prijzen.

De boyband won de prijzen voor beste artiest, beste band en beste album. Perry nam de prijzen voor beste vrouwelijke artiest, single van het jaar en beste artiest in het genre adult contemporary.

Perry won de prijs voor beste single voor haar nummer één hit Dark Horse. Ze was niet aanwezig bij de uitreiking van de prijzen.

Iggy Azalea

Iggy Azalea zei voor het eerst in haar leven een award te hebben gewonnen en sleepte meteen twee prijzen in de wacht; voor beste hiphop-album en beste hiphop-artiest. De rapper won eerder een MTV Europe Music Award, een MTV Video Music Award, drie Teen Choice Awards en een BET Hiphop Award.

"Deze prijs is de eerste prijs die ik in mijn leven heb gewonnen. Het betekent veel voor me dat het een hiphopprijs is omdat dat me geïnspireerd heeft naar Amerika te verhuizen en mijn dromen na te jagen", vertelde de Australische rapper in haar speech. "Het hielp me als tiener om een uitweg te vinden en betere tijden tegemoet te gaan."

De Australische popgroep 5 Seconds of Summer won de prijs voor beste nieuwkomer.

Video: One Direction wint drie American Music Awards