Niet alleen Adele heeft nee gezegd tegen het aanbod om mee te doen aan Band Aid. Ook Lily Allen heeft geweigerd mee te zingen in het nummer voor een goed doel.

Dat vertelt ze zelf aan Daily Mail, zo schrijft Sky News.

"Ik kreeg een mail of ik mee wilde doen. Het is moeilijk om uit te leggen waarom ik niet wilde meedoen, zonder als een stom mens te klinken", aldus de zangeres.

"Ik vind het gewoon prettiger om zelf geld te geven en op die manier aandacht te vragen voor een goed doel, dan met een groep andere mensen te gaan vragen om geld."

Allen kreeg ook het gevoel dat ze niet in het clubje hoorde, omdat de deelnemers van Band Aid allemaal heel succesvol zijn. "Ik denk niet dat ik er boven sta, maar er juist onder. Het voelt gewoon niet helemaal goed."

Adele

Adele zou ook een aanbod hebben afgewezen om mee te doen aan het nummer waarmee geld opgehaald wordt om ebola te bestrijden. Bob Geldof, die het initiatief voor het nummer leverde, meldde dat. Het management van de zangeres heeft laten weten dat ze het goede doel op zich wel steunt en een financiële bijdrage heeft geleverd.

De heren van One Direction, zangers Bono en Chris Martin en zangeres Rita Ora wilden wel meedoen in de actie. Met het nummer is inmiddels al een paar miljoen euro opgehaald.