Morrissey is woensdagavond tijdens een concert in de Poolse hoofdstad Warschau kwaad van het podium weggelopen en niet meer teruggekeerd. 

Vanuit het publiek zou iemand 'extreem aanstootgevende en chauvinistische opmerkingen' naar de zanger hebben geroepen, meldt Daily Mail.

Het incident vond plaats toen de voormalige The Smiths-voorman amper zes nummers had gezongen. De Britse krant citeert een fan die speciaal voor het concert naar Polen was gevlogen. Hij zegt dat iemand iets over kanker naar de zanger zou hebben geschreeuwd.

Morrissey, die de laatste jaren door de ene kwaal na de andere geteisterd lijkt te worden, liet vorige maand in een interview met het Spaanse El Mundo weten recent een serie kankerbehandelingen te hebben ondergaan.

Bekijk video:

Gratis kaarten

Concertorganisator Live Nation lichtte kort na het incident in een persbericht de actie van de zanger toe en bood de teleurgestelde fans aan om gratis het optreden te bezoeken dat Morrissey vrijdagavond in Krakau geeft.

Eerder deze tour, eind oktober, stond Morrissey in het Utrechtse TivoliVredenburg en liet daar een zeer goede indruk na, al was er wel sprake van de nodige hilariteit nadat hij als streng veganist had bepaald dat het gehele pand tijdens zijn aanwezigheid 'vleesvrij' zou moeten zijn.