De Italiaanse filmcomponist Ennio Morricone heeft zijn concert in de Ziggo Dome opnieuw uitgesteld. Hij hervat zijn tournee in februari.

Het concert dat op 17 december zou plaatsvinden in de Ziggo Dome wordt verschoven naar 1 februari. Het is daarmee de eerste show van zijn uitgestelde Europese tournee. Dat meldt organisator Mojo Concerts.

Morricone was genoodzaakt zijn tournee te annuleren omdat hij herstellende was van een operatie aan zijn rug. Reeds verkochte kaarten blijven geldig voor het concert op 1 februari en er zijn ook nog entreekaarten voor die datum beschikbaar.

"Het verheugt mij te kunnen mededelen dat ik echt volledig hersteld ben", laat de componist via Mojo Concerts weten. "Ik ben dankbaar voor de loyaliteit die mijn publiek mij heeft getoond en ik betreur dat ik het afgelopen jaar zoveel van mijn shows heb moeten verplaatsen."

"Gelukkig kan ik nu melden dat bijna al mijn shows die voor december gepland waren, in februari en maart 2015 werkelijkheid gaan worden", aldus Morricone. Naast een volledig orkest, reizen ook vocalisten Dulce Pontes en Susanna Rigacci mee met Morricone.