Anouk zingt op haar nieuwe album, Paradise and Back Again, onder meer over haar vader. "Ik had al vroeg het voornemen het niet zo te doen als mijn ouders. Maar ik vind dat ik het op sommige punten nog erger heb verknald."

Dat zegt de Haagse in een interview met NU.nl

Anouk groeide voor een groot deel op zonder vader. In het nummer Daddy vraagt de zangeres zich af of hij trots op haar is. "Dat nummer is een droombeeld. Hoe ik het had willen zien."

Op de vraag of ze het zelf belangrijk vindt, een man bij de opvoeding van haar vijf kinderen te betrekken, zegt ze: "Kijk, ik had al heel vroeg het voornemen het niet zo te doen als mijn ouders. Maar ik vind dat ik het op sommige punten nog erger heb verknald dan zij."

"Ik had liever al die kinderen gehad van één man. Als je dertien jaar geleden tegen mij had gezegd: 'Jij krijgt vijf kinderen van drie verschillende mannen', dan had ik je gewoon keihard uitgelachen. Ik dacht dat ik heel veel kinderen met mijn ex-man (Remon Stotijn, red.) zou krijgen. Maar het leven loopt gewoon anders."

Geen concept

Een duidelijke lijn of concept ontbreekt op Paradise and Back Again en dat is volgens Anouk ook helemaal geen probleem.

"Het is wat het is. Ik heb het album per liedje geschreven en dan de productie op de nummers aangepast, op een manier waarvan ik dacht: 'Dit past er bij.' Ik wilde dit keer niet teveel nadenken."

"Bij Sad Singalong Songs hadden we een echt plan voor ogen en bij de plaat waar ik nu mee bezig ben heb ik dat ook. Maar voor dit album wilde ik gewoon schrijven, schrijven, schrijven. En dat heb ik allemaal bij elkaar gegooid op het album."

Het album Paradise and Back Again is vanaf 21 november verkrijgbaar. Op 26 en 28 februari treedt Anouk in de Ziggo Dome op.

Lees het volledige interview met Anouk op NUweekend