De Britse groep Culture Club heeft zijn tournee in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten gecanceld. De 53-jarige zanger Boy George heeft last van zijn keel en moet mogelijk onder het mes, schrijft de BBC donderdag.

De herenigde popidolen uit de jaren tachtig zouden voor het eerst in twaalf jaar op tournee gaan. Zaterdag zou de grote dag zijn in Californië, maar het loopt anders.

Boy George heeft last van een poliep, die misschien moet worden verwijderd. De zanger laat weten dat hij er helemaal kapot van is.

Hij richt zich de komende tijd volledig op zijn herstel om zijn fans zo snel mogelijk te zien.

De band had tien shows in de VS op het programma staan, gevolgd door elf in Groot-Brittannië. De Culture Club hoopt de concerten naar volgend jaar te kunnen verplaatsen.

Tribes

Het was volgens de BBC de eerste keer sinds 2002 dat de vier bandleden weer samen op het podium zouden staan. Ze hebben een nieuw album opgenomen, Tribes, dat begin volgend jaar uitkomt.

Begin jaren tachtig scoorde de Culture Club grote hits met nummers als Do You Really Want to Hurt Me, Church of the Poison Mind en Karma Chameleon.