Henk Westbroek en Henk Temming van Het Goede Doel komen woensdag met een nieuw Sinterklaasnummer.

De twee Utrechtse zangers, die ooit scoorden met de hit Sinterklaas, wie kent hem niet, brengen komende woensdag Sinterklaas wil met pensioen! uit.

Veel wil Westbroek nog niet kwijt over het nummer. Wat hem betreft moeten mensen nog even wachten tot woensdag.

Wel laat hij alvast weten dat het nummer over Sinterklaas gaat die zich zo langzamerhand echt te oud voelt en klaar is met het gezeur over hem. Gedurende het nummer wordt de zoektocht naar een waardige opvolger voor de Sint beschreven.

Mensen die een mierzoet Sinterklaasliedje verwachten, komen bedrogen uit. "Muzikaal gaat dit nummer lijken op Sinterklaas, wie kent hem niet. Het wordt een beetje een rockachtig nummer", zegt Westbroek. Verder laat de Utrechtse zanger weten dat het nummer absoluut niet over de Zwarte Piet-discussie gaat. "Het is een heel onschuldig lied."

Op de vraag of hij dit jaar wel een Sinterklaaslied moest uitbrengen vanwege alle ophef in de media over Zwarte Piet, zegt hij wel even nagedacht te hebben. "Ik heb wel even drie seconden stilgestaan bij de vraag of ik het wel of niet zou doen. Toch vind ik dat ik het gewoon moet kunnen doen. Ik wil m’n oren niet laten hangen naar domme mensen die maar wat roepen."

Sinterklaas, Wie Kent Hem Niet?
Sinterklaas, Wie Kent Hem Niet?