The Rolling Stones is in een rechtszaak verwikkeld. De basis van de strijd wordt gevormd door enkele concerten in Australië en Nieuw-Zeeland die werden geannuleerd, na de zelfmoord van Mick Jaggers vriendin L'Wren Scott.

De band zou voor het begin van de tour een verzekering hebben afgesloten, voor het geval dat een familielid of andere naasten komen te overlijden en concerten daardoor zouden worden afgelast. 

Scott overleed in maart 2014 op 49-jarige leeftijd. Een dokter zou Jagger toen hebben geadviseerd om in de eerstvolgende dagen na haar dood niet op te treden. De band maakte aanspraak op de premie.

Maar dat zit de verzekering ogenschijnbaar niet lekker.

Geschiedenis

Vertegenwoordigers van de verzekeringsmaatschappij hebben namelijk toestemming gekregen, de medische geschiedenis van Scott te doorgronden, meldt Sky News maandag. 

De modeontwerpster zou volgens de vertegenwoordigers al eerder aan een psychische stoornis hebben geleden, waardoor de verzekeringspremie mogelijk niet uitgekeerd hoeft te worden. 

Om meer informatie over haar toestand te vergaren, is de maatschappij in gesprek gegaan met Scott's broer Randall Bambrough.