Beyoncé Knowles komt niet met een tweede verrassingsalbum. "Het is helemaal verzonnen, waarschijnlijk door een fan. We doen dingen niet voor een tweede keer, dan is het niet origineel meer."

Dat zegt de manager van het entertainmentbureau van de zangeres tegen Billboard.

"Het is geweldig om te zien dat mensen zo ver gaan dat ze een neppe tracklist maken, compleet met het logo van Columbia. Ik zou dolgraag willen weten wie het gedaan heeft", aldus de zegsvrouw van de zangeres.

Maandag verscheen een document online, waaruit op te maken viel dat Knowles in november opnieuw haar fans zou verrassen met een album. Dat deed ze in december 2013 al eens, toen ze het album Beyoncé ineens lanceerde, tegelijkertijd met een videoclip voor ieder nummer op het album.

Uniek

Hoewel de tracklist van het vermeende verrassingsalbum uit verzonnen titels bestaat, staan er ook twee nummers tussen die inderdaad zijn geregistreerd door de zangeres. Donk en Cherry staan in de databank als van Knowles, maar zijn nooit uitgekomen.

"Ik had nooit verwacht dat de fans zo creatief zouden zijn. Maar een tweede keer op dezelfde manier een album uitbrengen past niet bij ons en niet bij Beyoncé. We doen alleen unieke en bijzondere dingen, anders is het niet interessant voor ons."