Geïnspireerd door de jaren 80-hit Waiting For A Girl Like You van Foreigner zocht Jett Rebel de Britse geluidstechnicus Tony Platt op, met wie hij een groot deel van zijn album Hits For Kids maakte.

Dit voorjaar verscheen al de plaat Venus & Mars, in feite twee EP’s die werden gebundeld op één schijfje, maar Hits For Kids geldt als het officiële debuutalbum van Jelte Tuinstra alias Jett Rebel. Tony Platt helpt de jonge muzikant om zijn eigen stijl beter te definiëren, waarbij ook gretig geëxperimenteerd wordt met klanken en stijlen.

Topnummers:

1. Baby
De plaat is in zoverre interessant dat er bij iedere luisterbeurt weer andere liedjes naar voren komen en zich als eventuele favoriet aandienen. Het meest intrigerende nummer blijft Baby, een gevoelige ballad met een windorgel als enige muzikale omlijsting. De rauwe vocalen, met name die ene uithaal, zorgen voor kippenvel.

2. Dance Underneath The Sheets
Het werd op zijn voorgaande EP’s al duidelijk en ook op Hits For Kids valt het niet te ontkennen dat Tuinstra een grote voorliefde heeft voor het werk van Prince. Je hoort het in zijn manier van zingen, zijn woordkeuze en in zijn composities. Het sensuele Dance Underneath The Sheets is Prince in de vroege jaren 80, alleen is het Jett Rebel.

3. Sister
Het aandoenlijke Sister is een tamelijk klassiek popliedje. Hoewel het uiterst luchtig klinkt en lekker weg luistert, zijn er opmerkelijke dingen gaande in het arrangement. De repetitieve percussie, het pulserende jaren 80-synthesizergeluidje, het orgeltje en het aan I Just Called To Say I Love You refererende slot vormen een verfrissende combinatie.

Plus- en minpunten:

Niet alleen schreef Tuinstra alle teksten en muziek voor Hits For Kids, ook speelde hij alle instrumenten zelf in en produceerde hij zijn eigen plaat. Op zichzelf al een knappe prestatie en gezien het uitmuntende resultaat verdient dat een extra pluim. Hij speelt nog vaak leentjebuur bij andere popgenieën, maar je moet ergens beginnen.

Beoordeling: 4 sterren