De beste walsen komen uit Wenen, dat weet iedereen. Toch maakt de Maastrichtse violist en orkestleider André Rieu ook geregeld uitstapjes naar andere wereldsteden. Ditmaal naar Venetië.

Het is niet de eerste keer dat Rieu zijn liefde voor de Italiaanse muziek belicht en onlangs vertelde hij dat het album Love In Venice tot stand gekomen is omdat fans graag dit repertoire van hem wilden horen. Ook zijn vrouw Marjorie speelde hierin een rol. Zij wees Rieu jaren geleden al op een van de melodieën op dit album.

Topnummers:

1. Les Gondoles À Venise
Om in Venetië te komen neemt de gondel van André Rieu wel af en toe een omleiding. Want hoewel de titel Les Gondoles À Venise duidelijk refereert aan het romantische beeld van de Italiaanse stad, is de compositie in feite een Franse chanson. In 1973 was het een hit in Frankrijk voor het duo Sheila & Ringo.

2. That’s Amore
Zanger Dean Martin mag dan wel van Italiaanse komaf zijn, maar zijn grootste hit That’s Amore is geschreven door de Amerikaanse componist Harry Warren en de Britse tekstschrijver Jack Brooks voor de film The Caddy. Overigens wordt in de originele tekst Napels bezongen, niet Venetië. Qua sfeer past het echter perfect op deze cd.

3. Azzurro
Het nummer Azzurro is in tegenstelling tot de twee bovenstaande liedjes zo Italiaans als het maar kan zijn. Paolo Conte componeerde het in 1968 samen met Michele Virano voor de uit Milaan afkomstige zanger Adriano Celentano. De uitvoering van het orkest van Rieu behoudt de speelse bombast van het origineel en doet erg feestelijk aan.

Plus- en minpunten:

André Rieu laat op Love In Venice een brede variëteit horen, van gezellige walsen en gemoedelijke melodieën die iedereen met gemak meeneuriet tot wat zwaardere en meer emotionele stukken. Ook gebruikt hij een paar eigen composities uit de speelfilm Toscaanse Bruiloft als aanvulling op de bekende stukken van Offenbach en Strauss.