50 Cent ziet zichzelf niet snel clips maken die geschikt zijn voor alle leeftijden. "Als mijn muziek over seks en geweld gaat, dan moeten mijn video's daarbij passen."

In een interview met NU.nl erkent de rapper dat zijn populariteit bij het grote publiek misschien zou toenemen als hij zijn clips wat zou opschonen, maar dat hij geen toekomst ziet in 'brave' video's.

"Mijn muziek heeft een bepaalde pittigheid, dus de video's die erbij horen ook. Clips moeten visualiseren waar je het over hebt in je muziek. En ik heb het over de aantrekkingskracht die ik voel naar vrouwen, dus zij zitten ook in mijn video's", aldus 50 Cent, die daarmee doelt op de talloze halfnaakte dames die in zijn clips rondwandelen.

De rapper, die eigenlijk Curtis Jackson heet, erkent dat het moeilijker is geworden om muziek te maken nu iedereen via social media een platform heeft om zijn of haar muziek te laten horen.

"Het is een uitdaging: vroeger scoorde je als MTV je clips toonde. Nu moet je zoveel miljoen kijkers hebben op YouTube wil je het een beetje goed doen in de muziekwereld."

Inspiratie

Hoewel Jackson de populariteit van het online bekijken van clips lastig noemt, zegt hij er tegelijkertijd zijn voordeel uit te halen.

"Je ziet heel direct wat mensen wel en niet interessant vinden. Jonge muzikanten waarvan de ene video enorm scoort, terwijl een ander amper kijkers trekt. Dat zie ik als inspiratiebron: wat willen de mensen? Ik wil altijd beter en opvallender zijn dan de rest."

Meer dan tien jaar geleden had de rapper zijn eerste hit met het nummer In Da Club, dat hij maakte met mentoren Eminem en Dr. Dre. De twee heren boden hem een miljoenencontract en namen hem onder hun hoede.

"Zonder mannen als hen, maar ook zonder Timbaland, was ik nergens geweest. Soms denk ik dat een nummer af is, tot zij er nog even naar luisteren. Blijken er allerlei dingen niet te kloppen en anders te moeten. Ik hoor dat dan niet, maar zij hebben dat in zich. Zonder hun type mens stelt de muziekindustrie weinig voor. En ik ook."

Acteur

Jackson werkt inmiddels niet alleen als rapper, maar is ook acteur en zegt zich te ergeren aan zijn eerste clip. "Als ik mezelf nu terugzie lijk ik niet helemaal op mijn plaats te zijn, nog een beetje bang voor de camera. Door mijn werk als acteur kan ik ook mijn clips sterker maken: ik weet nu waar je op moet letten. Daar haal ik zeker mijn voordeel uit."

Hoewel zijn laatste album (Animal Ambition) stukken minder werd verkocht dan zijn eerdere platen en ook de critici weinig lovend waren, is de rapper niet van plan om te stoppen met muziek te maken.

"Het moedigt me aan: ik wil laten zien wat ik kan. En ik heb nog zoveel ideeën, daar moet ik nog iets mee. Ik zou gek zijn als ik er nu mee stopte. Er kan nog zoveel."