De leukste concerten van deze week

Nederland houdt van livemuziek en dat vertaalt zich in een onuitputtelijke lijst van concerten in het najaar. NU.nl vist de krenten uit de pap en zet ze op een rijtje.

Veel grote shows deze week. Zo speelt Ed Sheeran voor een uitverkocht Ziggo Dome en komt Linkin Park naar dezelfde zaal. In de Heineken Music Hall komen Kasabian en Opeth langs. 

In samenwerking met Podiuminfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste concerten van de week. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

Ed Sheeran - Maandag 3 november, Ziggo Dome, Amsterdam

De afgelopen jaren maakte singer-songwriter Ed Sheeran grote stappen. Na een uitverkochte Heineken Music Hall en shows op de grote podia van Pinkpop en Lowlands is hij nu toe aan de Ziggo Dome. Sheeran speelt er met een nieuw album op zak: X. Alle kaarten zijn helaas uitverkocht.

Meer informatie concert Ed Sheeran

Lindsey Stirling - Dinsdag 4 november, 013, Tilburg

De jonge Amerikaanse violiste Lindsey Stirling schopte het tot de kwartfinale van America’s Got Talent en heeft de afgelopen jaren mede dankzij haar moderne stijl en choreografie een goede livereputatie opgebouwd. In Tilburg is ze niet onbekend: haar eerste Nederlandse show vond ook plaats in 013.

Meer informatie concert Lindsey Sterling

George Ezra - Woensdag 5 november, Melkweg, Amsterdam

Afgelopen jaar scoorde George Ezra een monsterhit met het nummer Budapest, maar sinds juni ligt met Wanted on Voyage ook zijn debuutplaat in de schappen. Minder populair is hij er in ieder geval niet op geworden: de show is stijf uitverkocht. Eind deze maand speelt de singer-songwriter ook nog in de Groningse Oosterpoort.

Meer informatie concert George Ezra

Kylie Minogue - Donderdag 6 november, Paleis 12, Brussel

De tournee rond het dit jaar verschenen album Kiss Me Once van Kylie Minogue slaat Nederland helaas over, maar wie een klein stukje over de grens rijdt, kan haar alsnog zien dit jaar. Deze week speelt Minogue in Paleis 12, een zaal van het formaat Ziggo Dome, in Brussel.

Meer informatie concert Kylie Minogue

Kasabian - Donderdag 6 november, Heineken Music Hall, Amsterdam

In thuisland Engeland is Kasabian vele malen populairder dan hier en sloot de groep zelfs het enorme Glastonbury Festival af. Verwacht in Amsterdam dus ook een groep Britten die maar al te graag van de mogelijkheid gebruik maken om ze in de 'intieme' HMH te zien. Daarnaast bracht de groep met 48:13 dit jaar misschien wel zijn beste plaat tot nu toe uit.

Meer informatie concert Kasabian

Linkin Park - Vrijdag 7 november, Ziggo Dome, Amsterdam

Toen Linkin Park in 2012 na jaren afwezigheid naar Landgraaf kwam om Pinkpop te headlinen, werd dat enigszins sceptisch ontvangen. De show zelf werd dat echter allesbehalve en zorgde voor een grote euforie op de weide. In de Ziggo Dome krijgt dat succesverhaal ongetwijfeld een goed vervolg.

Meer informatie concert Linkin Park

Sharon Jones & The Dap-Kings - Vrijdag 7 t/m zondag 9 november Utrecht, Zwolle, Haarlem

In juni 2013 bracht soulzangeres heftig nieuw naar buiten: ze had kanker en moest ervoor behandeld worden. De inmiddels 58-jarige ster is gelukkig een doorzetter en staat inmiddels weer op de planken met haar vaste begeleidingsband The Dap-kings. Niet te missen shows voor liefhebbers van de betere soul.

Meer informatie tour Sharon Jones

Opeth - Vrijdag 7 november, Heineken Music Hall

Metalheads wereldwijd zijn het er wel over eens dat Opeth met Pale Communication een meesterwerk heeft uitgebracht. De progressieve Zweedse band was eerder dit jaar nog de grote naam op het prestigieuze Roadburn festival, maar komt nu terug voor een eigen concert in de Heineken Music Hall.

Meer informatie concert Opeth

The Orwells - Zondag 9 november, Doornroosje, Nijmegen - Maandag 10 november, De Helling, Utrecht

Het is eigenlijk een klein wonder dat The Orwells anno 2014 nog steeds een veelbelovende band is. MTV nam ze al eens mee in een lijstje ‘criminally overlooked artists’ en Arctic Monkeys vroeg de groep hoogstpersoonlijk mee op tour. Maar nu nog altijd te zien in kleine zaaltjes, dus des te meer reden om even langs te gaan.

Meer informatie concerten The Orwells

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie