Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Phil Collins

Phil Collins zwaar teleurgesteld in Adele

Adele heeft zich niet echt populair gemaakt bij Phil Collins. De zangeres vroeg of hij wilde meewerken aan een nieuw album, maar hoorde niets meer van haar toen de zanger eenmaal aan de slag was gegaan.
Door Novum

"Ze benaderde me en vroeg of ik voor haar wilde schrijven. Ze gaf me vervolgens een muziekstuk dat ik af moest maken", aldus de 63-jarige Collins in Q Magazine.

De zanger en voormalig drummer van Genesis dacht dat hij niet goed genoeg was toen hij geen reactie terugkreeg.

Collins haalde uiteindelijk verhaal bij de 26-jarige zangeres, die haar hectische leven de schuld gaf. "Ze zei dat ze aan het verhuizen was, dat haar baby veel tijd opeiste en dat ze eigenlijk niet aan het werk was", aldus Collins, die zwaar teleurgesteld is nu er geruchten rondzingen dat er toch een nieuw album van Adele aankomt. "Ik sta er niet op. Dat weet ik al."

Opvolger

De Britse zangeres leek eerder dit jaar te hinten op de komst van de langverwachte opvolger van 21 uit 2011. In mei twitterde Adele op haar 26e verjaardag 'Dag 25, ik zie je later dit jaar weer'.

Dat werd door velen geïnterpreteerd als de aankondiging van een nieuw album, dat dan 25 zou heten. Adele nam haar debuutplaat 19 op haar negentiende op, en ook 21 verwees naar haar leeftijd. Officieel is er nooit een opvolger van 21 aangekondigd.


Lees meer over:

AdelePhil Collins

Aanbevolen artikelen