Cd-recensie: De Wereld Draait Door Presenteert Guilty Pleasures

De term 'guilty pleasures' wordt gebruikt om liedjes te duiden die je eigenlijk wel leuk vindt, maar die door je omgeving niet cool worden bevonden. Goed voor een item in praatprogramma De Wereld Draait Door.

Zo nu en dan compenseert De Wereld Draait Door zijn dagelijkse minuut muziek met projecten zoals DWDD Recordings en nu met Guilty Pleasures. In september traden zeventien artiesten, waaronder Waylon, Tim Knol en Blaudzun, met een van hun favoriete 'guilty pleasures' op in Paradiso en het eindresultaat is uitgebracht op cd.

Topnummers:

1. Back For Good
Michael Prins, winnaar van de tweede editie van het televisieprogramma De Beste Singer-Songwriter Van Nederland, weet als een van de weinige artiesten op dit album voor kippenvel te zorgen met deze ingetogen versie van de Take That-hit Back For Good. De eenzaamheid uit Gary Barlows tekst weerklinkt in de stem van Prins.

2. Believe
Nog een winnaar van het programma De Beste Singer-Songwriter Van Nederland is present op de Guilty Pleasures-cd. Douwe Bob Posthuma zet een tere akoestische countryversie neer van Believe, in 1998 een nummer 1-hit voor Cher. Uit de context van een houseproductie maakt de tekst over een beëindigde relatie meer impact.

3. All I Wanna Do Is Make Love To You
Zanger Danny Vera kreeg zulke goede respons op zijn vertolking van deze hit van de Amerikaanse band Heart dat hij een studioversie opnam voor zijn recent verschenen EP The New Black And White. Die opname is net iets aangrijpender dan deze wat gehaast klinkende liveversie, maar het arrangement is daarom niet minder mooi.

Plus- en minpunten:

Het is mooi om te zien hoe de artiesten op dit album popklassiekers naar hun hand kunnen zetten, ook al is het resultaat niet altijd even geslaagd. Het concept om singer-songwriters serieuze, uitgeklede versies te laten zingen van hits van Wham!, The Village People en Backstreet Boys is leuker dan de daadwerkelijke uitvoeringen.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie