Kensington geen kanshebber meer voor beste act van de wereld

Kensington is uitgeschakeld in de race voor de MTV European Music Award voor beste wereldwijde act. In de laatste voorronde kreeg de band niet genoeg stemmen.

Dat meldt de muziekzender donderdag.

Na het winnen van de MTV Award voor beste Nederlandse act moest de band het opnemen tegen de beste acts uit Duitsland, Zwitserland en België. De Duitse rockband Revolverheld kreeg de meeste stemmen.

Vorig jaar ging ook al een Duitser naar de laatste ronde. Toen was het Lena, de zangeres die in 2010 het Eurovisie Songfestival won, die Kensington de das omdeed.

De bandleden feliciteren Revolverheld donderdagmiddag via Twitter en bedanken de fans voor het stemmen. "We zijn nog steeds superblij met onze award." Kesington werd vorige week voor het tweede jaar op rij verkozen tot beste Nederlandse act ten koste van Hardwell, Martin Garrix, Chef'Special en Mr. Probz.

Naast Revolverheld maken onder meer One Direction en 5 Seconds of Summer kans op de award voor beste wereldwijde act. De MTV EMA worden uitgereikt tijdens een grote show in Glasgow op 9 november.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie