Nederland houdt van livemuziek en dat vertaalt zich in een onuitputtelijke lijst van concerten in het najaar. NU.nl vist de krenten uit de pap en zet ze op een rijtje.

Nu de festivaltenten zo langzamerhand weer op een stapel in de loods liggen, is het weer tijd voor volle concertzalen. De komende maanden betreedt een tal van supersterren weer het podium van onder meer de Ziggo Dome, maar ook in de kleinere clubs staat veel interessantst geboekt.

Bekijk hier voor welke concerten de voorverkoop is gestart.

Afgelopen mei zouden We Are Scientists en Morrissey op dezelfde avond spelen in The Observatory te Orange County. Dat ging bepaald niet goed: laatstgenoemden wilde niets weten van een show tegelijkertijd met die van hem. Gaat het deze week beter? Dan staan ze namelijk op dezelfde avond in het nieuwe TivoliVredenburg. Daarnaast komen onder meer John Legend en Radical Face naar Nederland.

In samenwerking met Podiuminfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste concerten van de week. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

Damien Rice - Maandag 27 oktober, Carre, Amsterdam
Fan zijn van Damien Rice was tot voor kort geen pretje. De Ierse singer-songwriter verstopte zich vooral in de bergen van Tibet en liet een lange tijd niets van zich horen. Maar toen stond hij ineens op Best Kept Secret en bleek een nieuw album zo goed als af. De plaat verschijnt komende maand, maar nu is er alvast een show in Amsterdam.

Damien Rice - I Don't Want To Change:

Meer informatie concert Damien Rice

Morrissey - Dinsdag 28 oktober, TivoliVredenburg, Utrecht
Het gaat niet goed met Morrissey. De Britse zanger die lang geleden deel uitmaakte van de legendarische band The Smiths, heeft kanker. Maar, zo stelt hij in een open brief: ‘als ik niet sterf, dan sterf ik niet’. Hoe dan ook gaat hij in Utrecht voor een intense liveshow zorgen. Er zijn helaas geen kaarten meer.

Meer informatie concert Morrissey

The War On Drugs - Dinsdag 28 oktober, Paradiso, Amsterdam
De Amerikaanse band is met Lost in the Dream aan zijn derde album toe, maar heeft dan eindelijk zijn definitieve doorbraak te pakken. Volgens critici is de nieuwe plaat gemakkelijk een van de beste albums van het jaar en ook live bleek The War On Drugs de afgelopen festivalzomer het bekijken waard. Nu met eigen show helemaal niet te missen.

The War On Drugs - Under The Pressure:

Meer informatie concert The War On Drugs

The Amazing Snakeheads - Woensdag 29 oktober t/m zaterdag 1 november/ Nijmegen, Utrecht, Amsterdam, Groningen
De relatief nieuwe band The Amazing Snakeheads kent een ietwat ongelukkig huwelijk met Nederland. Wat heet: afgelopen jaar zorgde een incident - waarbij veel gefeest en een gebroken been kwam kijken - ervoor dat twee derde van de band het voor gezien moest houden. Maar ook in de nieuwe formatie live een wervelwind.

The Amazing Snakeheads - Nighttime:

Meer informatie tour The Amazing Snakeheads

Textures - Donderdag 30 oktober, Effenaar, Eindhoven / Vrijdag 31 oktober, P60, Amstelveen
Over de hele wereld staat men maar al te graag uren in de rij om een show van Textures mee te maken en dat is natuurlijk niet voor niets. Sinds zanger Daniel de Jongh zich bij de groep aansloot, zijn ze misschien wel nog beter geworden. Momenteel speelt de band shows om het tienjarig jubileum van debuutplaat Polars te vieren.

Meer informatie concerten Textures

John Legend - Donderdag 30 oktober, Ziggo Dome
Wie de afgelopen twee jaar niet onder een steen gelegen heeft, heeft op een bepaald moment wel een keer All Of Me van de Amerikaanse zanger John Legend gehoord, al dan niet geforceerd door een vriendin. Sinds zijn doorbraak met het nummer Used To Love U levert Legend kwaliteitsmuziek af en op het podium zingt hij nog altijd zo loepzuiver als tijdens zijn begindagen.

Meer informatie concert John Legend 

St. Vincent - Donderdag 30 oktober, Doornroosje, Nijmegen
In thuisland Amerika weet men Annie Clark, beter bekend als St. Vincent, al jaren op waarde te schatten. Gelukkig maar, aangezien ze anders misschien nooit aan het dit jaar verschenen album St. Vincent toegekomen was. De nieuwe show is nogal hate it or love it en erg theatraal, maar de prachtige liedjes blijven uiteraard overeind staan.

Meer informatie shows St. Vincent

Typhoon - Vrijdag 31 oktober, Schouwburg, Rotterdam
De meeste Nederlandse fans moeten nog heel even geduld hebben tot de uitgebreide clubtournee van Typhoon begint, maar in Rotterdam staat deze week alvast een show op de agenda. De kersverse De Wereld Draait Door huiszanger is ongetwijfeld van plan om voor een spectaculaire aftrap te zorgen.

Meer informatie concert Typhoon

Robert Cray - Zaterdag 1 november, Oosterpoort, Groningen
Meer dan twintig albums bracht de inmiddels 61-jarige muzikant Robert Cray uit. Dit weekend is hij weer eens in Nederland om het publiek mee op een reis door zijn discografie te nemen, al zal het dit jaar verschenen In My Soul extra aandacht ontvangen. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor de show van de sympathieke zanger.

Meer informatie concert Robert Cray

Radical Face - Zondag 2 november, Paradiso, Amsterdam
In het kader van festival Indiestad speelt Radical Face samen met singer-songwriter Stu Larsen in de grote zaal van Paradiso. Twee jaar geleden brak Radical Face definitief door toen Welcome Home in een reclame gebruikt werd, maar echte fans weten al jaren beter. Zijn album The Family Tree: The Roots is een moderne klassieker.

Meer informatie concert Radical Face