Deadmau5 heeft hard uitgehaald naar Paris Hilton. Hij vindt het belachelijk dat de hotelerfgename miljoenen dollars verdient door plaatjes te draaien. De Canadese dj ziet dat als een belediging voor het dj-vak.

Deadmau5, de artiestennaam van Joel Thomas Zimmerman, omschrijft Hilton in zijn blog als een hobbyist die door haar collega-dj's absoluut niet serieus wordt genomen.

Als ze alleen een groot fan van elektronische muziek zou zijn, zou de 33-jarige producer daar best begrip voor kunnen opbrengen. Hij vergelijkt dat met zijn voorliefde voor autoraces.

"Maar er is een verschil tussen enthousiasme en je als een hufter gedragen. Het is ondenkbaar dat ik op een dag bij een race aan kom kakken met de mededeling dat ik een geweldig talent ben en dat ik vervolgens achter het stuur mag kruipen omdat ik veel geluk heb gehad", schrijft Zimmerman.

Respect

Daar is namelijk jarenlange oefening voor nodig, stelt hij.

"De meeste echte coureurs die ik ken, hebben hun hele leven aan hun carrière gewijd, net als veel muzikanten. Dus dat moet ik respecteren. Denk je niet dat het een beetje beledigend zou zijn voor de professionals en fans van de autosport als ik op een dag langs zou komen, met een coureur zou daten en de week daarop op het circuit te vinden zou zijn 'gewoon omdat het kan'? God... Zelfs ik ken mijn fucking grenzen. Shit."

"Misschien ben ik weleens te vinden bij een race en dol ik een beetje met coureurs", gaat Deadmau5 verder. "Maar ik zou in geen miljoen jaar de ballen hebben om binnen te dringen in hun wereldje en mezelf als een pro te beschouwen. Nooit zou ik een graantje mee willen pikken van hun markt. Dat zou gewoon een belediging zijn."

Kaartverkopen

"Dus Paris, bedankt. We zijn niet eens boos op je omdat je van elektronische muziek houdt. We vinden het hartstikke leuk dat je op ons feestje komt. Maar hou hier alsjeblieft mee op. Je hoeft echt niet te bewijzen dat je iemand hebt gevonden die stom genoeg is om je een miljoen te betalen voor iets waarvan de hele wereld weet dat je het niet bent. Want voor iedereen met verstand van zaken ben je niets meer dan goed voor de kaartverkopen."

Hilton reageert uiterst koeltjes op de kritiek van Deadmau5. "Ik vind het altijd hilarisch als anderen mij zwart proberen te maken om aandacht te krijgen", twittert de 33-jarige blondine. "Sorry dat ik er zo goed in ben en dat ik doe waar ik van houd en waar ik voor leef."

Paris Hilton achter de draaitafels: