Destine heeft zijn fans om geld gevraagd om de derde plaat te kunnen maken. 

De Tilburgse rockband, bekend van nummers als Spiders, Stars en In Your Arms, geeft zijn aanhang in ruil voor donaties onder meer gesigneerde spullen, handgeschreven songteksten en een fotoalbum.

De mannen kozen voor crowdfunding omdat ze een plaat wilden maken 'zonder concessies te hoeven doen vanwege partijen waar je mee samenwerkt'.

"Daarnaast spreekt het idee ons erg aan om als artiest een directe relatie te hebben met de luisteraar, in plaats van werken met bijvoorbeeld een traditionele platenmaatschappij", zegt gitarist Hubrecht Eversdijk in een verklaring.

Twintigduizend euro

Destine, die in 2012 zijn tweede plaat Illuminate uitbracht, heeft in totaal twintigduizend euro nodig om zijn derde nog titelloze schijfje begin volgend jaar te kunnen maken. De teksten zijn al klaar, laat zanger en gitarist Robin van Loenen weten.

"Toen we er deze zomer echt voor ging zitten, lag er binnen enkele weken voldoende materiaal voor een nieuw album." Het geld moet voor 1 december binnen zijn geharkt.

De rockers zijn niet de enige artiesten die fans om geld vragen om een plaat te maken. Shirma Rouse haalde vorige maand de benodigde 31 duizend euro voor haar nieuwe cd op. Ook de band Bush bedelde om centjes voor hun zesde studioplaat.