Sommige muzikanten hebben al meer historie dan je op basis van hun plaatje zou zeggen. Neem Bart van Liemt, die onder zijn alias Bade klaar is voor een nieuwe ronde.

Van Liemt draait al ruim tien jaar mee in de Nederlandse muziekindustrie. In 2003 verscheen het debuutalbum van zijn band The Sheer, getiteld The Keyword Is Excitement. Het doek viel enkele jaren later, maar Van Liemt bleef actief met de groep Baskerville. Inmiddels maakt hij furore onder de artiestennaam Bade.

Topnummers:

1. Heartbeat
Het debuutalbum Miracle Wave is topzwaar, met veel van de beste nummers in de eerste helft. Tracks als Heartbeat, Here We Go en de single Hide No More geven echter een goed beeld van wat je van Bade kunt verwachten: een gelikte mengvorm van dansbare jaren ’80-funk en onderkoelde synthpop met een vleug swingbeat.

2. Into The Sunshine
Wie goed luistert, hoort her en der wel wat gitaren op Miracle Wave, maar ze zijn veelal bedolven onder allerlei geluidseffecten, onder meer op Into The Sunshine. Dit liedje klinkt in basis als een vrolijk britpopnummer van circa vijftien jaar geleden, aangevuld met elementen uit filterdisco en een kopstem die aan Prince refereert.

3. Waiting For You
Ondanks de hoorbare invloeden uit de jaren ’80 en ’90 klinkt de synthfunk van Bade zeker niet gedateerd. Een nummer als Waiting For You ligt vanwege de hoge zanglijnen en transparante productie zelfs wat in het verlengde van het recente repertoire van Pharrell Williams. Enkel de voornaam van de producer is anders: Sam.

Plus- en minpunten:

Na zijn werk met The Sheer en Baskerville is Bade weer een volledig ander gezicht van Bart van Liemt, al zou je kunnen stellen dat stijlvormen uit beide groepen in enige mate terugkeren op Miracle Wave. Bade bedient weliswaar een vrij specifieke niche, maar de liedjes zijn catchy genoeg om aandacht van radiomakers te vangen.