Maandag 8 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Martin Garrix wil minder shows geven in 2015

De jonge Nederlandse dj Martin Garrix wil in 2015 minder optreden na twee stormachtige jaren. Dat zegt hij tegen NU.nl.
Door NU.nl/Pierre Oitmann

"Ik wil volgend jaar minder shows doen en meer rust inbouwen om met vrienden en familie te zijn", vertelt de vermoeid ogende dj tijdens het Amsterdam Dance Event.

"Ik wil ook meer exclusiviteit creëren, dan kun je meer arenashows doen. Het lijkt me heel cool om net als Avicii een show in de Ziggo Dome te doen."

"Volgend jaar wil ik ook nog meer focus leggen op het maken van nieuwe muziek en de shows die we doen, willen we heel groot maken. Dit jaar heb ik 250 shows gedaan, volgend jaar wil ik naar ongeveer tachtig gaan."

"Met een show kun je tienduizend man blij maken, afhankelijk van het soort optreden, met een nieuwe track kun je 50 miljoen mensen blij maken. Dat is niet overdreven, dat zijn echt de aantallen." Garrix wil in 2015 een album uitbrengen en hij laat weten een hoop tracks te hebben die nog onvoltooid zijn.

Choqueren

Een daarvan is een samenwerking met Ed Sheeran, die in maart moet uitkomen. "In die track hoor je echt een leuke combinatie terug van invloeden van ons allebei", licht de dj toe. Ook maakt hij over enige tijd een samenwerking bekend met een beroemde zanger. "Dat gaat de wereld choqueren", lacht hij.

"Omdat ik heel veel muziek maak, komen de tracks op een soort wachtlijst, want je kunt ze niet te dicht op elkaar uitbrengen. Dan krijgen ze niet de aandacht die ze verdienen. Een van mijn oude tracks, Just Some Loops, verscheen een maand voor Animals (doorbraak, red.) en is daardoor in de schaduw gevallen.”


Lees meer over:

Martin Garrix

Aanbevolen artikelen