De tweede editie van het Amsterdam Music Festival wordt zaterdagnacht in de Amsterdam Arena gehouden. Volgens ID&T moet het feest het sleutelevenement van het Amsterdam Dance Event (ADE) worden.

"Onze visie is dat ADE een geweldig evenement is, maar een key-event ontbeerde nog”", zegt Marthijn Graafland, general manager partners & touring van dance-organisatie ID&T, tegen NU.nl.

"Onze wens was om dat te realiseren. In Amsterdam is de grootste en meest vooraanstaande locatie de Arena, zodoende past dat daar goed bij."

Het is de tweede editie van het evenement. "In de RAI vorig jaar waren er drie grote zalen en in de Arena is er één grote geweldige mainstage. Daarvoor trekken we echt alles uit de kast. Met deze line-up bied je mensen alles. Ik denk dat mensen niet eens de behoefte hebben om naar een andere zaal te gaan."

Slagkracht

Optredende acts op Amsterdam Music Festival zijn onder meer David Guetta, Armin van Buuren en de nummer 1 uit de DJ Mag Top 100, die aldaar bekend gemaakt wordt. ID&T organiseert het dancefeest met een andere grote speler in de markt, Alda Events. "Met zijn tweeën heb je meer slagkracht", aldus Graafland.

"Het is geen krachtpatserij, maar het is meer zo dat je elkaar versterkt", legt hij uit. "ID&T zou het ook alleen kunnen doen, maar de connectie en de taakverdeling is heel goed. De focus op dj’s, daar is Alda heel goed in en ID&T wat organisatie betreft. Het versterkt elkaar echt."

Beleving

Graafland ziet de druk op de dancemarkt toenemen, vooral tijdens het festivalseizoen. "De zomer zit vol. Je hebt merken waar mensen voor de show komen, maar als je een nieuw evenement begint, is de line-up erg belangrijk. Veel mensen komen voor de beleving op de festivals waar ze al lang naartoe gaan."

"Dat mist een nieuw evenement. Het eerste jaar draait het voor negentig procent om de line-up, na vijf jaar gaat het nog voor tien procent om de line-up en voor negentig procent omdat het vorig jaar zo geweldig was. Grote merken zijn minder afhankelijk van de line-up, het belangrijkste is de beleving."

ID&T heeft grootse ambities met Amsterdam Dance Event, aldus Graafland. "Over vijf jaar moeten mensen weten dat ze bij het Amsterdam Music Festival een geweldige show met een goede line-up krijgen, waar de nummer 1-dj van de wereld bekendgemaakt wordt en dat het goed geregeld is."

Lees al het nieuws over ADE in ons dossier