Maandag 8 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Fedde Le Grand organiseert dancefeest in Carré

Fedde Le Grand mag als eerste Nederlandse dj ooit een dancefeest organiseren in Koninklijk Theater Carré.
Door BuzzE

Speciaal voor zijn show in het beroemde theater in Amsterdam bedacht Le Grand samen met professionals uit de dancescene en de theaterwereld een vier uur durend spektakel onder de noemer Grand.

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 februari 2015 gaan alle roodpluche stoeltjes de monumentale zaal uit en wordt Carré voor het eerst in zijn 127-jarig bestaan omgetoverd tot dancewalhalla.

De 37-jarige dj uit Utrecht is samen met RTL Live Entertainment het brein achter het concept waarbij zijn muziek wordt gecombineerd met theaterelementen.

Le Grand staat zelf in het middelpunt tijdens de show, maar hij belooft zijn gasten een hoop reuring op het podium met dansers, zangers en kleinkunstenaars. "Zij zullen zich op allerlei momenten laten zien om van mijn muziek een soort bewegend en explosief schilderij te maken", schetst de dj.

Vereerd

Dansen in Carré betekent geen ledschermen en lasers, maar theaterlicht en bewegende decors. De stoelen gaan de zaal uit en de loges worden omgebouwd tot vipboxen. Le Grand voelt zich vereerd met zijn rol.

"Ik ben wel wat gewend inmiddels, maar Carré is toch wel een tempel voor generaties artiesten en theatermakers. Het is een unieke locatie waar alle grootheden van de podiumkunsten hebben gestaan. En dance is een podiumkunst die thuishoort in Carré. We willen onze wereld van dance tot leven brengen op een manier waarbij we de locatie eer aandoen."


Lees meer over:

fedde le grand

Aanbevolen artikelen