Woensdag 10 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Typhoon

Overzicht: De leukste concerten van deze week

Nederland houdt van livemuziek en dat vertaalt zich in een onuitputtelijke lijst van concerten in het najaar. NU.nl vist de krenten uit de pap en zet ze op een rijtje.

Nu de festivaltenten zo langzamerhand weer op een stapel in de loods liggen, is het weer tijd voor volle concertzalen. De komende maanden betreedt een tal van supersterren weer het podium van onder meer de Ziggo Dome, maar ook in de kleinere clubs staat veel interessante bands geboekt.

Deze week zijn het voornamelijk Nederlandse artiesten die voor vuurwerk moeten zorgen. Rapper Typhoon trapt zijn clubtour af, Afrojack en Hardwell verzorgen grote shows op het Amsterdam Dance Event en The Mad Trist trekt er ook weer op uit. Een van de leukste nieuwe acts van het jaar komt ook langs: FKA Twigs staat in de Tolhuistuin.

In samenwerking met Podiuminfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste concerten van de week. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.


Truckfighters - Maandag 13 oktober, TivoliVredenburg, Utrecht / Dinsdag 14 oktober, Effenaar, Eindhoven
Na succesvolle shows op onder meer Eurosonic, Best Kept Secret en Zwarte Cross keert de Zweedse stonerrockband Truckfighters deze week terug voor twee clubshows in Nederland. ‘The best band that’s ever existed’, aldus Queens of the Stone Age frontman Josh Homme. Dan weet je het wel.


James Vincent McMorrow - Dinsdag 14 oktober, TivoliVredenburg, Utrecht
Sinds het verschijnen van zijn tweede album Post Tropical begin dit jaar was singer-songwriter James Vincent McMorrow al vijf keer te zien hier, maar de Ier krijgt maar geen genoeg van Nederland. Gelukkig maar, want zijn shows staan garant voor een flinke dosis kippenvel.

FKA Twigs - Woensdag 15 oktober, Tolhuistuin, Amsterdam
De jonge Engelse muzikante FKA Twigs (echte naam Tahliah Barnett) bracht met het album LP1 een van de meest indrukwekkende debuutplaten van het jaar uit. Niet voor niets is ze meteen genomineerd voor de prestigieuze Mercury Prize. Ook live is de eigentijdse R&B een dikke aanrader.

The Mad Trist - Donderdag 16 oktober, Leeuwarden / Zaterdag 18 oktober, Roelofarendsveen
Sinds The Mad Trist in 2010 zijn debuutplaat Pay The Piper uitbracht, is de groep niet meer weg te denken uit het Nederlandse rocklandschap. Helaas gebeurt dat toch: de band stopt er namelijk mee. In november volgt een uitgebreide laatste clubtournee, maar deze week is de groep - die live nimmer teleurstelt - alvast in twee zalen terug te vinden.

Hardwell - Donderdag 16 oktober, Heineken Music Hall, Amsterdam
Of Hardwell zijn titel als nummer 1 DJ van de wereld prolongeert, wordt later tijdens het Amsterdam Dance Event bekendgemaakt, maar de verwachtingen voor zijn show in de Heineken Music Hall zijn in ieder geval hooggespannen. Helaas is de show wel al een tijdje stijf uitverkocht.

Anathema - Vrijdag 17 oktober, 013, Tilburg
Tilburg en Anathema zijn al sinds de beginjaren van de band een goede match. In totaal speelde de groep al een kleine tien keer in de stad, maar vervelen doen de shows nooit. Anathema was in de jaren negentig een belangrijke band binnen (doom)metal, maar trok daarna steeds meer richting progressieve rock.

Afrojack - Vrijdag 17 oktober, Ziggo Dome, Amsterdam
Na een succesvol - en uitverkocht - optreden in de Heineken Music Hall afgelopen jaar, staat Afrojack deze week in de nog grotere Ziggo Dome. Het belooft een spectaculaire show te worden die qua productie een aantal wereldprimeurs bevat. De avond maakt deel uit van het Amsterdam Dance Event.

Intergalactic Lovers - Woensdag 15 oktober, Groningen / Vrijdag 17 oktober, Delft
Na een succesvolle start in 2011, moet de Belgische band Intergalactic Lovers met zijn tweede album Little Heavy Burdens definitief voet aan de grond krijgen. Eerder dit jaar bewees de act - met als belangrijkste wapen de prachtige stem van zangeres Lara Chedraoui - al met een paar shows dat de nieuwe nummers live als een huis staan.

Typhoon - Vrijdag 17 oktober, Deventer / Zaterdag 18 oktober, Middelburg
Wie de afgelopen maanden een van de vele Nederlandse festivals bezocht, kon niet om de terugkeer van Typhoon heen. De rapper bracht na zeven jaar stilte een bijzonder indrukwekkende plaat uit met Lobi Da Basi en deed daar live nog een schepje bovenop. Zijn uitgebreide clubtournee begint deze week.

Njtam Rosie - Donderdag 16 t/m zondag 19 oktober / Naaldwijk, Amstelveen, Apeldoorn
Aan de hand van intieme portretten probeert zangeres Njtam Rosie tijdens haar huidige tournee met haar band een beeld te schetsen van de legendarische muzikant Miles Davis. Een lange ode aan ‘the man with the horn’ in beeld en geluid. De komende weken ook in diverse andere theaters en podia.


Lees meer over:

concerten

Aanbevolen artikelen