Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Afrojack

Afrojack wil 'guerrillastijl' muziek uitbrengen

De Nederlandse dj Afrojack wil na de grootse release van zijn debuutplaat het liefst zonder aankondiging enkele dj-mixen uitbrengen. "Ik wil weer guerrillastijl mixtapes uitbrengen", vertelt hij aan NU.nl.
Door NU.nl/Harm Groustra

"Gewoon zonder aankondiging en misschien wel onder een andere naam", aldus de dj, die eerder dit jaar zijn eerste album Forget The World uitbracht. "Ik heb veel nieuwe muziek liggen."

"Mijn platenlabel zal er misschien niet zo blij mee zijn, maar ik heb echt heel veel zin om gewoon een toffe mixtape te maken en die in een keer op Soundcloud te zetten. Geen singles en radio en dergelijke." 

In mei bracht Afrojack zijn debuutplaat uit, waarop onder meer de singles The Spark, Ten Feet Tall en Dynamite staan. Op het album werkt hij samen met een tal van andere supersterren, waaronder Sting en Snoop Dogg.

Verhaal

Zelf vindt Afrojack het aantal samenwerkingen bescheiden. "Ik had dat album helemaal vol kunnen gooien met supersterren, maar daar had ik geen zin in", vertelt hij. "Het moet niet alleen maar om de anderen draaien, het is wel mijn product. Ik wil wel mijn eigen verhaal kunnen vertellen."

Een van de boodschappen is dat jongeren zich niet te veel moeten vastklampen aan hun 'online persoonlijkheid' op Twitter en Facebook. Al kwam die boodschap enigszins toevallig tot stand, aangezien veel teksten zijn geschreven door externe songwriters. "Het verhaal werd pas tegen het einde duidelijk, ja", erkent de dj.

"Maar los daarvan, probeer ik dat zelf ook wel uit te dragen. Voor mij zijn sociale media vooral interessant om te zien of fans de dingen die ik doe en maak nog cool vinden. En het leidt tot verantwoordelijkheid. Er zijn mensen met Afrojack-avatars die alles volgen wat ik doe. Als ik het verkloot, staan zij ook voor lul bij hun vrienden."

Backstagedingen

Ondertussen is Afrojack druk bezig met de voorbereiding voor zijn komende show op het Amsterdam Dance Event (ADE). Na een succesvolle show in de HMH vorig jaar, staat hij nu in de nog grotere Ziggo Dome. "Dat ga je natuurlijk wel merken. Het wordt nog grootser."

"Ik wil dat alles perfect is. Vorig jaar was dat bijna het geval, maar vooral backstagedingen liepen niet altijd even soepel. Dat moet nu beter. Ik wil dat mijn Nederlandse fans het allerbeste krijgen." Daar slaagt de dj niet altijd in. Zo was zijn optreden op het Sky City Festival niet echt een hoogtepunt te noemen. 

"Daar ging van alles mis", zegt hij terugkijkend op die show, die in geen enkel opzicht leek op het spektakel in de HMH. "Ik weet dat mensen wel eens zeggen dat ik moeilijk in de omgang ben en toen was dat zeker zo. Maar dat komt omdat ik zo perfectionistisch ben."

"Ik doe deze shows met een enorm team. En die moet ik af en toe vakantie gunnen, zodat dit soort dingen niet gebeuren."

Beste

Tijdens de groots opgezette show in de Ziggo Dome hoeft het publiek in ieder geval niet bang te zijn voor slordigheden, verzekert hij.

"Vorig jaar op ADE stonden alle grote jongens te kijken naar de show, omdat het nog nooit eerder gedaan was. De manager van Avicii was er bijvoorbeeld. Dit jaar gaan we weer dingen doen die nog nooit gedaan zijn. Ik wil laten zien dat we in Nederland het beste van de wereld kunnen maken."


Lees meer over:

Afrojack

Aanbevolen artikelen