Het is inmiddels alweer bijna twintig jaar geleden dat Bryan Adams echt succesvol was in de VS, maar met zijn coveralbum Tracks Of My Years hoopt hij een comeback te maken.

De plaat bevat covers van onder meer Ray Charles, Jimmy Cliff, The Beatles, The Beach Boys en Smokey Robinson.

Het merendeel is geproduceerd door David Foster (Chicago, Michael Bublé) en enkele tracks door Metallica-producer Bob Rock. Foster en Adams werkten in 1985 aan de benefietsingle Tears Are Not Enough.

Topnummers:

1. Lay Lady Lay
Op deze opname van het 45 jaar oude Lay Lady Lay probeert Adams dezelfde sfeer te vangen als Bob Dylan op de originele uitvoering van het liedje. De rustgevende countryrock past uitstekend bij zijn Don Henley-achtige vocalen. Adams probeerde deze stijl al op eigen liedjes als Let's Make A Night To Remember en Cloud Number Nine uit.

2. You Shook Me
Bluesmannen als Willie Dixon en Muddy Waters waren van grote invloed op het werk van Adams. Dit is vooral evident op het album 18 Til I Die (1996). Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij de bluesklassieker You Shook Me van stal haalt. Het gitaarspel van Rusty Anderson en Keith Scott doen verlangen naar weer een echt rockalbum van Adams.

3. Down On The Corner
De vertaalslag van deze popklassiekers naar moderne hitproducties pakt lang niet altijd goed uit, maar Adams en Foster weten van het Creedence Clearwater Revival-nummer Down On The Corner een frisse hedendaagse remake te maken. Anders dan de single She Knows Me (eigen liedje) maakt dit nummer wel kans op airplay.

Plus- en minpunten:

Adams weet zich alle liedjes moeiteloos eigen te maken met zijn typerende rasperige stemgeluid, al is het eindresultaat niet overal even geslaagd (Any Time At All, God Only Knows). Een paar van de best gelukte covers (C'mon Everybody, Help Me Make It Through The Night, Many Rivers To Cross) staan enkel op de deluxe-editie.